Tako živijo poslanci: Predsednik Židan na 28 kvadratnih metrih, Žan Mahnič na 65

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
11.10.2019 12:52

Triindvajset poslancev od devetdesetih ima tačas v Ljubljani službeno stanovanje. Eni so doma res precej od Ljubljane, drugi niti ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ne živijo vsi v Ljubljani, kjer imajo službo, ne prespijo vsi ... Triindvajset poslancev od devetdesetih ima tačas v Ljubljani, generalno pravilo je, da v centru, najeto poslansko stanovanje.
Na najmanjših kvadratih, devetnajstih, je poslanec Desusa iz Izole Branko Simonovič. Največje uporabljano stanovanje ima 65 kvadratov. Pravzaprav dve sta tolikšni. Eno na ime Žana Mahniča (SDS) iz Škofje Loke, eno je pripadlo Borisu Doblekarju iz iste stranke, ki je za poslanca prišel iz Litije. Poslanec SD Samo Bevk, doma v Idriji, ima v Ljubljani službenih 59 kvadratnih metrov. Samo kvadratni meter manj, 58, meri poslansko stanovanje vodje poslanske skupine NSi, Lendavčana Jožefa Horvata. Velenjčan Franc Rosec (SDS) ima v Ljubljani 63 kvadratnih metrov veliko poslansko stanovanje, prav tolikšno Miha Kordiš (Levica) iz Škofje Loke, vodja poslanske skupine SDS, Tolminčan Danijel Krivec, 62 kvadratov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta