Takšno vreme je napovedano za božič ...

STA
24.12.2018 09:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Zjutraj in dopoldne bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
Na Koroškem ni izključen pojav poledice. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Popoldne se bo od severa jasnilo, zapihal bo severni do severozahodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem in v Beli krajini do 13 stopinj Celzija.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1077077650374578176{/twitter}
Obeti: V sredo in v četrtek bo precej jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, na Primorskem pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost.
Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je ciklonsko območje. Oslabljena hladna fronta bo dopoldne hitro prešla Slovenijo. Za njo se bo nad srednjo Evropo in Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo k nam od severa pritekal postopno hladnejši in bolj suh zrak.
Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva pretežno oblačno. V krajih zahodno od nas bo suho, drugod pa so možne kratkotrajne padavine. Popoldne se bo od severa jasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu pa šibka do zmerna burja. Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu pretežno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno.
Biovreme: V ponedeljek bo splošna vremenska obremenitev popoldne oslabela in večinoma ponehala, okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta