Terme Maribor: Prezaposlitev zaposlenih začasno ustavljena

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
02.09.2019 16:46

Šestinosemdeset delavcev Term Maribor za zdaj ostaja v krovnem podjetju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Največji mariborski hotelir, Terme Maribor, je nameraval do konca avgusta 86 delavcev prezaposliti v svojo hčerinsko družbo HBP, vendar se to do danes še ni zgodilo. Še več, kot je povedal Boštjan Medik, izvršni sekretar za teritorialno organiziranost Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, je uprava kljub doseženemu soglasju s sindikatom in svetom delavcev načrt začasno umaknila. Zakaj, ni informacij, pravi Medik. Brez odgovorov ostajajo tudi vsa naša vprašanja, ki so bila doslej na temo prezaposlitve naslovljena na vodstvo Term.
Spomnimo, sredi julija je sindikat izrazil zaskrbljenost zaradi namere Term Maribor, da prezaposli več kot polovico svojih delavcev, v glavnem iz hotela Habakuk, v lani ustanovljeno hčerinsko podjetje, kamor je že bilo prenesenih 20 delavcev hotela Bellevue. Zakonsko obvezen posvet delodajalca z delavci ni prinesel umiritve, se je pa to zgodilo, ko je uprava sindikalistom v podpis ponudila sporazum, v katerem je prezaposlenim delavcem zagotovila ohranitev vseh pravic.
Uradni razlog prezaposlitve delavcev naj bi bila ločitev podjetja na mestni in pohorski del, ki naj bi družbi omogočala lažje funkcioniranje, pridobivanje kreditov in trženje. Terme se sicer v zadnjem obdobju ruskih lastnikov intenzivno dezinvestirajo, tudi poslovni rezultati niso spodbudni, saj so preteklo poslovno leto zaključili z 1,2 milijona evrov izgube.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta