Tone Vogrinec: Čudno je, da te v tujini bolj cenijo kot doma

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.12.2018 05:03

Nekdanji tekmovalec, trener, športni funkcionar in politik Tone Vogrinec se je poslovil od zadnje smučarske funkcije. Kaj počne zdaj? In kako je vse mogoče počel nekoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Rekli ste, da zdaj, ko ste upokojeni, nimate več toliko časa. Kje ste bili danes?
"Veliko igram golf. To je rekreacija, ki mi ne povzroča težav. Še vedno tudi smučam, ko lahko, čeprav imam levo koleno pokvarjeno. Sem bil dvakrat operiran. Prej ali slej ga bo treba menjati. Pri golfu lahko prehodim teh deset kilometrov po igrišču. Nekaj pa moram delati. Celo življenje sem navajen biti v gibanju. Golf lahko gojiš do zadnjih vzdihljajev. Čeprav je to individualen šport, je tudi družaben. Je napetost, stava, je pijača na koncu in to me drži pokonci."
Zima prihaja. Občutite nervozo?
"Po temperaturah, kakršne so bile doslej, se je še ni čutilo. So pa prve tekme že za nami. Začetek sezone je v vsesplošnem pričakovanju, ker nihče ne ve, kaj je natreniral čez poletje. Res je, da sem zdaj zapustil vse funkcije. Zadnjo funkcijo pri Mednarodni smučarski organizaciji sem opravljal več kot 30 let, na smučarski zvezi sem bil 47 let. Še sam ne morem verjeti, da sem bil tako dolgo prisoten v smučanju. Spomladi na kongresu mednarodne zveze v Grčiji sem rekel, da je napočil trenutek, ko moram dati prostor mladim. Uspešno smo zlobirali, da bo na mojo pozicijo, ki ni predstavniška, prišel Slovenec Grega Benedik. Da sem pa zdaj, ko nisem več vpet v to, pozabil na smučarijo, pa seveda ne morem reči."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta