(TOTI LIST) Država izjemnih politikov - čestitke!

Andrej Kangler
19.11.2018 07:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nekateri so s konkurenco opravili že v prvem krogu tokratnih županskih volitev, druge čaka še sklepno dejanje, ki bo čez dva tedna, tretji pa so že morali priznati premoč konkurenci. A vseeno: tudi na tokratnih volitvah je (bilo) kar nekaj kandidatov, ki so jih državljanke in državljani znali nagraditi za poštenost, integriteto, etiko in skromnost iz preteklosti. Nekatere z manj, druge z več glasovi. Zato je tudi prav, da jih za razliko od drugih medijev, ki iščejo samo negativne zgodbe, izpostavimo in jim ne glede na rezultat v prvem krogu lokalnih volitev tudi iz srca čestitamo. Kot pravijo, volivci imajo vedno prav, še posebej v Sloveniji, kar ne nazadnje dokazuje tudi naš jagodni izbor v nadaljevanju.
Za rezultat na mariborskih volitvah čestitamo v prvi vrsti Francu Kanglerju, mestnemu rekorderju v pregonih, s katerimi sta ga terorizirala policija in tožilstvo, seveda pa ne smemo pozabiti njegovega naslednika, Andreja Fištravca, ki ima prav tako težave z organi, ki mu zlonamerno ne pustijo mirno spati. Za rezultat na mariborskih volitvah čestitamo tudi Borutu Ambrožiču, za katerega so pristojne institucije pred leti na vseh ravneh neupravičeno potrdile, da je do akademskega naziva prišel na nelegalen način oziroma da je več kot petino vsebine svojega magisterija dobesedno prepisal iz nekega drugega dela.
Za dosežek na včerajšnjih županskih volitvah čestitamo Zoranu Jankoviću, ki se bo moral konec meseca po krivici zglasiti na sodišču v zadevi Gratel, v začetku decembra pa ga čaka še sodno obračunavanje v zadevi Stožice. Seveda čestitamo tudi njegovemu kolegu Borisu Popoviću, ki se je v času županovanja znašel v zgolj 47 sodnih postopkih, medtem ko je občina za odvetniške storitve od leta 2002, odkar je postal župan, porabila skromnih 5,6 milijona evrov. Za volilni rezultat v občini Kostel čestitamo Ivanu Črnkoviču, podjetniku, ki se je nekoč ukvarjal z lesnimi sekanci oziroma biomaso in bil zaradi tega neupravičeno obsojen v zadevi Patria. Za pogumno vrnitev na politično sceno gredo posebne čestitke tudi Pavlu Ruparju, ki je pred leti namerno oškodoval občino, da bi spoznal življenje v zaporu, in ki ga niso nikoli spremljale afere, niti take, da bi verbalno in fizično obračunal s svojo intimno prijateljico.
Na drugem koncu Slovenije se je s podporo Šarčeve stranke pogumno izpostavil tudi Ivan Simčič, za kar mu gredo prav posebne čestitke, ker vemo, da so bile ugotovitve protikorupcijske komisije, da ni pridobil pete stopnje izobrazbe na hrvaški srednji šoli in je zato uporabljal neverodostojno spričevalo, povsem izmišljene. Pozabili pa nismo niti na Branka Mariniča, ki ga je sodišče pred leti krivično obsodilo zaradi goljufanja pri izpitu iz nemščine. Nekdanjemu poslancu SDS iskreno čestitamo za volilni rezultat v občini Videm! Čestitke tudi Mirku Vošnerju z Mute, ki se zagovarja zaradi žaljive obdolžitve, in seveda Alanu Bukovniku iz Radelj, ki ga pričakuje (še nepravnomočna) obtožnica zaradi zlorabe položaja.
Župani, kandidati, bivši kandidati, sinovi Slovenije, cvetovi naroda, še enkrat tople in iskrene čestitke. Vsem, ki smo jih nenamerno izpustili, se opravičujemo.
Tistim, ki ste delovali čisto, ne bomo čestitali. Si ne zaslužite.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta