Tretji najbolj gledan finale je bil za naročnike A1 v temi. Kaj so storili za ohranitev dobrih odnosov s strankami?

22.09.2021 06:00
Telekomunikacijski operater A1 je zaradi izpada signala med finalom evropskega prvenstva v odbojki, v katerem se je Slovenija pomerila z Italijani, svojim naročnikom ponudil deset evrov popusta na naslednjem računu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med finalom evropskega prvenstva v odbojki je pri A1 prišlo do izpada in uporabniki njihove storitve IPTV niso mogli spremljati naših reprezentantov, ki so igrali proti Italijanom. 
Robert Balen

"Hej @A1Slovenija, tole ni več smešno. Drugi set finala poteka, mi smo pa v temi, in če prav razumem, nisem osamljen primer," je med finalno tekmo evropskega prvenstva v odbojki na družbenem omrežju Twitter zapisal analitik Andraž Zorko iz družbe Valicon.

Pri A1 je namreč med finalom prišlo do izpada in uporabniki njihove storitve IPTV niso mogli spremljati naših reprezentantov, ki so igrali proti Italijanom. Napeta tekma se je zavlekla v peti niz, na koncu pa so morali naši odbojkarji priznati premoč zahodnim sosedom. To je bil za slovensko reprezentanco že tretji zaporedni finale na evropskih prvenstvih, žal pa odbojkarjem tudi v prejšnjih dveh ni uspelo osvojiti naslova prvaka.

Visoki odstotki gledanosti

Da je bilo za nedeljski prenos veliko zanimanje, kažejo tudi podatki o gledanosti. Iz Pro Plusa so sporočili, da je med vsemi, ki so bili v nedeljo zvečer pred televizijo, prenos tekme na Kanalu A spremljalo 67 odstotkov gledalcev. Med moškimi, ki so bili takrat pred ekranom, pa jih je tekmo gledalo kar 71 odstotkov. Z ratingom 24,4 odstotka je bila to najbolj gledana vsebina slovenskih televizij v zadnjih dveh letih, še sporočajo iz Pro Plusa.

Skupno je bila to tretja najbolj gledana športna vsebina, odkar so uvedena merjenja gledanosti. Še precej bolj je bil gledan finale Eurobasketa 2017, ko so slovenski košarkarji v finalu premagali Srbe. To tekmo je spremljalo 34,9 odstotka vseh gledalcev, na drugem mestu pa je prenos odbojkarskega finala iz Pariza pred dvema letoma, ki ga je spremljalo 24,6 odstotka vseh gledalcev.

A1 je nato v ponedeljek svoje naročnike IPTV v SMS-sporočilu obvestil, da jim bo pri naslednjem računu priznal deset evrov popusta. Družbo smo vprašali, zakaj so se odločili za tako potezo. Odgovarjajo, da se zavedajo pomembnosti nedeljskega športnega večera, in ker nekateri uporabniki niso mogli gledati tekme, so se tem opravičili, hkrati pa jim bodo, ker si želijo, da bi imeli dobro izkušnjo, priznali deset evrov popusta. Tudi A1 je sporočil, da je bil finale odbojkarskega prvenstva najbolj gledan športni dogodek v tem letu med njihovimi uporabniki televizijskih storitev.

Kritike gledalcev zaradi izpada

Potem ko so pri A1 uporabnike obvestili o popustu, se je na twitterju spet oglasil Zorko: "Počutim se poceni, kot zadnji radič na ljubljanski tržnici v soboto ob pol štirih popoldne. Tehnične težave razumem, to sem tudi napisal, popolnega izpada podpore naročnikom v kritičnih trenutkih pač ne."

Sicer pa je pravice za prenose prihodnjih treh evropskih prvenstev v odbojki za moške in ženske, ki bodo v letih 2023, 2025 in 2027, dobila Televizija Slovenija. Ta bo prenašala tudi vse kvalifikacijske tekme in še kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta