Trije slovenski milijonarji, tri podjetniške zgodbe o uspehu

Damijan Toplak Damijan Toplak
21.12.2018 05:00

Kar naredi nekoga uspešnega, je to, da nikoli ne obupa in se posla loteva s strastjo, razkriva skrivnost uspeha eden od treh slovenskih milijonarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Bandelj, Sandi Češko in Jure Knez
Večer

Sandija Češka, dr. Jureta Kneza in Boštjana Bandlja ob tem, da so (so)ustanovili podjetja, ki jih vodijo še danes, povezuje, da so vsi trije uvrščeni na Managerjevo lestvico najbogatejših Slovencev. Pa tudi, da se niso oklepali varnih in relativno dobro plačanih delovnih mest, ampak so si upali tvegati in se preizkusiti v podjetništvu, kjer danes žanjejo uspehe, čeprav se zavedajo, da bi lahko šlo tudi v drugo smer.
Morda z izjemo Jureta Kneza, ki je v podjetju DEWESoft, katerega 61-odstotni lastnik je še danes, nadaljeval svoje strokovno delo razvijanja softwara za natančne merilne naprave, pa Sandi Češko sprva ni verjel v izdelek Kosmodisk za lajšanje bolečin v hrbtenici in križu, prej žena Livija, sam se je projektu in podjetju priključil šele, ko mu njegov takratni podjetniški podvig ni prinašal tako dobrih rezultatov. Podobno je bilo z Boštjanom Bandljem, ki je v državnem HSE od referenta napredoval vse do vodje tržnih analiz, pa je zaradi izzivov, ko sploh ni vedel, kam se podaja, pustil dobro plačano službo. S 7500 evri ustanovnega kapitala in še 40 tisoč evri prihrankov je ustanovil podjetje Belektron, ki se na območju EU ukvarja s trgovanjem z emisijskimi kuponi. Gre za področje, ki je močno regulirano s strani EU in za zdaj še donosno, zato po drugi strani, da ne bi vsega tvegal v tem poslu, Bandelj precej denarja nalaga tudi v nepremičnine, ki so precej stabilnejši trg od emisijskih kuponov, nekaj pa v vrednostne papirje, zlasti takšne z visokimi dividendnimi donosi.

Denar je motivacija, ne pa cilj

Boštjan Bandelj, Belektron 
Osebni arhiv

Kupnino vložil v nove projekte

Oče je Sandija Češka naučil, da nikdar ne smeš biti aroganten in da je vsako delo častno.
Osebni arhiv

Lastništvo prehaja k zaposlenim

Jure Knez iz podjetja DEWESoft deli lastništvo s svojimi zaposlenimi.
Mateja Grošelj
Natalija Jurše
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta