(TVITER-POLEMIKA) Brglez proti Lukšiču o Greti Thunberg

DR
09.03.2020 09:39

Mlada švedska aktivistka za lepšo okoljsko prihodnost razdvaja levico in desnico, pa tudi ljudi iz istih strank.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
dr. Igor Lukšič.
Robert Balen

Politolog z ljubljanske fakultete za družbene vede Igor Lukšič je bil predsednik SD po Borutu Pahorju. Po evropskih volitvah 2014, kjer je kot nosilec liste izgubil, je odstopil in je stranko prevzel Dejan Židan. Milan Brglez, ustanovni član SMC in nekdanji predsednik DZ, se je SD pridružil po razhodu s svojo matično stranko. Po zadnjih evropskih volitvah je postal evropski poslanec. Tudi Brglez je politolog na FDV, le da za razliko od Lukšiča, ki predava občo politologijo, mednarodni. Lukšič v stranki SD v zadnjih letih ni več tako aktiven in vpliven, čeprav Židan pravi, da se z njim kdaj še posvetuje. Dolga leta je veljal za ideologa SD, bilo je v Pahorjevem času. 
V zadnjem času je Lukšič po svojih javnih intervencijah, komentarjih veliko bolj benevolenten do desnice, tako je konec tedna zapisal tudi nekaj kritičnih misli o Greti Thunberg, švedski okoljski aktivistki, ki poganja globalno gibanje mladih proti podnebnim spremembam. Minuli teden je bila tudi v Bruslju, kjer jo je sprejel vrh Evropske unije.
Lukšič je zapisal: 
{twitter}https://twitter.com/Igor_Luksic/status/1236276705444220928?s=20{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta