Uprava SDH si je zaradi epidemije znižala prejemke

STA, M.R.
22.04.2020 21:59

Nadzorni svet SDH se je na danes seznanil s poročilom o obvladovanju tveganj in ukrepov holdinga v času epidemije koronavirusa. Ob tem so v holdingu izpostavili, da vpliv epidemije na likvidnost holdinga ter vpliv na družbe v protfelju redno spremljajo. Nadzorniki so podprli tudi predlog uprave, s katerim si ta začasno znižuje prejemke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Slovenski državni holding (SDH) od začetka krize izvaja vse ukrepe za zaščito zdravja zaposlenih ter ukrepov za neprekinjeno poslovanje, so po današnji seji nadzornikov sporočili iz SDH. Večina zaposlenih od razglasitve epidemije dalje dela preko oddaljenega dostopa in tako nemoteno opravljajo redne posle kot doslej, so zagotovili.
Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, se uprava SDH zaveda težke gospodarske situacije vezane na posledice razglašene epidemije, ter dejstva, da je primerno dobro prakso, ki jo je predlagala nadzornim svetom družb v upravljanju, udejanjiti tudi pri plačilu za delo uprave SDH. Nadzorniki so tako danes podali soglasje k predlogu uprave o začasnem znižanju fiksnega dela prejemkov uprave SDH v višini 15 odstotkov.
Nadzorniki so se med drugim seznanili tudi z rezultati portfelja v upravljanju SDH v lanskem letu ter obravnavali letno poročilo Skupine SDH in SDH za lansko leto. Nadzorniki so revidirano letno poročilo družbe in skupine, ki bo v prihodnjih dneh objavljeno na spletnih straneh Ljubljanske borze, potrdili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta