Urlep zapušča Šarčev kabinet, uradno zaradi težav z zdravjem

M.R., STA
28.11.2019 19:21

Državni sekretar Vojmir Urlep, sicer dolgoletni direktor Leka, zapušča kabinet predsednika vlade Marjana Šarca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vojmir Urlep je bil več let predsednik uprave Leka. Po upokojitvi je kandidiral na Listi Marjana Šarca, po imenovanju Šarčeve vlade pa je postal državni sekretar v premierjevem kabinetu.
Robert Balen

O tem je poročala TV Slovenija, ki dodaja, da naj bi položaj zapuščal zaradi zdravstvenih težav. Na vprašanje omenjene televizije je Vojmir Urlep odgovoril, da ima kronične težave z zdravjem, ki so se v zadnjem času resno poslabšale zaradi obremenjenosti in je zato do nadaljnjega odsoten. In tudi v kabinetu predsednika vlade so potrdili, da je Urlep odsoten zaradi resnih zdravstvenih težav. 
Na novinarsko vprašanje, ali je zgolj zdravje razlog za odhod iz kabineta pa naj bi Urlep odgovoril: "Da, zdravje je podlaga, vse ostalo je del politike:)" 
Premier Marjan Šarec je ob robu prireditve Ambasadorji Hočmo cesto! na Ravnah na Koroškem dejal, da gre za občutljivo zadevo, saj ima Urlep resne zdravstvene težave in zato težko govori konkretno. Kot je še pojasnil, ga je Urlep, ki sicer zaenkrat ostaja zaposlen v njegovem kabinetu, obvestil, da bo "moral po vsej verjetnosti izpreči". Dodal je, da Urlep svoje življenje posvetil delu, to pa pusti svoj davek.
TV Slovenija še poroča, da naj bi se zadnje zamenjave na vrhu Telekoma in Petrola zgodile mimo njegove vednosti. Šarec je to zanikal.
Marca letos je sicer Šarčev kabinet zapustil Roman Kirn, ki je bil kot državni sekretar zadolžen za vprašanja zunanje politike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta