V celjski in mariborski bolnišnici od danes omejitev obiska na eno zdravo osebo

A.L., STA
09.01.2019 13:43

V UKC Maribor prosijo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sherpa

Zaradi povečanega pojava bolnikov z respiratornimi obolenji in gripo so od danes do preklica v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor in Splošni bolnišnici Celje omejili obiske na eno zdravo osebo. Ob prihodu in ob odhodu si morajo obiskovalci razkužiti roke ter upoštevati navodila zdravstvenih delavcev, so sporočili iz obeh bolnišnic.
V UKC Maribor prosijo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk pa je neodložljiv, se mora pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku.

Upoštevati je potrebno navodila zaposlenih

Obiske v porodnišnici priporočajo le soprogu oz. partnerju izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 do 11.30 in 16. do 17. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 15. ure.
Obiskovalce prosijo, da ob obisku upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, upoštevajo uvedene ukrepe in omejitev obiskov, ter tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov, so zapisali v UKC Maribor.
V celjski bolnišnici pa so navedli, da ukrep omejitve obiskov na eno zdravo osebo velja za vse bolnišnične oddelke razen za ginekološko-porodniški oddelek. Na njem obiski do preklica niso dovoljeni. Dovoljen je le obisk očeta pri novorojenčku in mamici.
Zaradi povečanega števila respiratornih okužb je tudi Klinika Golnik do preklica zaprta za obiske. Vstop v kliniko za ambulantne preglede je možen le preko glavnega vhoda, so danes sporočili s klinike.

Slovenj Gradec: Prepovedani obiski na oddelku za interno medicino

V slovenjgraški bolnišnici pa so od danes prepovedani obiski na oddelku za interno medicino, na ostalih oddelkih pa omejeni na eno zdravo odraslo osebo. Omejitev velja do preklica, so sporočili iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.
Doslej so obiske že omejili na nekaterih oddelkih in klinikah ljubljanskega UKC ter v bolnišnicah v Slovenj Gradcu ter na Golniku in Jesenicah.
V Bolnici Petra Držaja UKC Ljubljana bodo v četrtek odprli začasni oddelek za epidemije. Število obolelih za gripo in respiratornimi okužbami se veča, vrhunec sezone gripe pa je tik pred vrati. Kljub temu se je še vedno smiselno cepiti, pozivajo zdravstveni delavci, ki so na večje število bolnikov dobro pripravljeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta