V DZ vložen predlog ministrske ekipe vlade Janeza Janše

Po celodnevnem čakanju, ko niti koalicijski partnerji niso vedeli, kaj se dogaja, je mandatar za sestavo vlade Janez Janša vložil ministrsko kandidatno listo v državnem zboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Ministrsko listo nastajajoče vlade Janeza Janše so predsedniki koalicijskih strank kovali daleč od oči javnosti, kandidati pa so ostajali neznani vse do zadnjega, vsaj del njih. Iz NSi, SMC in Desusa so v javnost relativno hitro prišle neuradne informacije o osrednjih adutih za ministrska mesta, v zadnjem trenutku smo izvedeli še za odločitev vrha SMC o univerzitetnem diplomiranem pravniku Boštjanu Koritniku kot kandidatu za vodenje ministrstva za javno upravo.
Največja neznanka so vse do zadnjega bili kandidati SDS. Kljub temu da je imel mandatar Janša, enako kot njegov predhodnik Marjan Šarec, pravico do veta na kandidate iz drugih strank, pa je svoje bodoče partnerje pri imenih kandidatov svoje stranke držal v negotovosti vse do konca. Danes so kandidati za ministre podpisovali soglasja za kandidature, mudilo se je tudi s pošiljanjem življenjepisov, ki so sestavni del kandidature. Vse skupaj nakazuje, da se koalicijskim partnerjem vendarle mudi, da vložijo kandidatno listo. Če bi jo vložili šele v ponedeljek, bi ministrski kandidati izgubili nekaj dragocenega časa za pripravo na zaslišanje, saj bi šele nekaj dni kasneje izvedeli, kdaj bo termin njihovega zaslišanja.

Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta