V oktobru so štipendije izplačali dvakrat, a nekateri še čakajo

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
02.11.2018 15:22

V letošnjem letu bo za vse štipendije namenjenih 91 milijonov evrov, največ, 70 milijonov evrov, za državne štipendije dijakov in študentov. Naslednje izplačilo 9. novembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štipendije dijakom in študentom spet z zamudo, tudi zaradi nedelovanja informacijskega sistema centrov za socialno delo prvi teden v oktobru.
Sašo Bizjak

Ker so v jesenskem času centri za socialno delo bistveno bolj obremenjeni z reševanjem vlog in ker prvi teden v oktobru informacijski sistem centrov ni deloval, je ministrica Ksenija Klampfer odredila dodatni termin za izplačilo štipendij. Tako je v drugem oktobrskem terminu štipendije dobila večina dijakov, tisti, ki so vloge oddali med zadnjimi, konec avgusta, pa bodo na štipendijo morali počakati še kak mesec. Seveda bodo po izdaji odločbe dobili štipendijo nakazano tudi za nazaj, a vendarle, ta denar bi potrebovali že zdaj. Med tistimi, ki bodo na štipendijo čakali še kak mesec dlje, pa so študenti, ki so imeli rok za oddajo vloge do konec septembra.
"Zavedam se, da so dijaki, ki prejemajo državno štipendijo, v stiski, novo šolsko leto potegne za sabo še nekatere dodatne stroške, zato smo tem družinam želeli priti čim bolj naproti in smo v oktobru določili dodatno obdelavo in izplačilo štipendij," je poudarila ministrica. Tako so 26. oktobra dodatno nakazali še 10.018 državnih štipendij in 590 Zoisovih štipendij. Štipendijo so na svoje račune dobili vsi tisti dijaki in študentje, ki jim je bilo o njihovi vlogi odločeno do 22. oktobra do 12. ure. V oktobru sta tako bili dve izplačili štipendij, naslednje pa bo spet 9. novembra. V prvem terminu, torej v začetku oktobra (10. 10.) je bilo že izplačanih 32.583 državnih štipendij, če jim prištejemo še 10.018, ki so bile izplačane v drugem oktobrskem terminu, je bilo prejšnji mesec izplačanih 42.601 državnih štipendij in 3128 Zoisovih štipendij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta