V ponedeljek opozorilna stavka policijskega sindikata na prehodih Obrežje in Gruškovje

M.R.
31.01.2020 16:14

Sindikat policistov Slovenije (SPS) bo v ponedeljek izvedel štiriurno opozorilno stavko, ki jo je napovedal že pretekli teden. Stavka bo potekala na postajah mejne policije Obrežje in Gruškovje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pravijo, da bodo vsi stavkovni ukrepi za zdaj usmerjeni le proti vladi. "Javnosti bomo dokazali in povedali, zakaj je naša opozorilna stavka upravičena in zakaj se borimo," so zapisali v sporočilu za javnost, ki napoveduje omenjeno opozorilno stavko. 
Že pretekli teden pa so sporočili, da od vlade zahtevajo takojšnjo realizacijo dogovora o izvedbi strokovne in neodvisne analize zahtevnosti delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb, takojšnjo ureditev vprašanja glede bruto bruto izplačila, v zvezi s katerim še vedno teče postopek na delovnem sodišču, vzpostavitev kariernega sistema in sprejetje sistemskih ukrepov za izboljšanje razmer v policiji.
"S stavko želimo opozoriti na neizpolnjevanje stavkovnega sporazuma, ki smo ga podpisali decembra 2018," je dejal prvi mož sindikata Kristjan Mlekuš
Očitno pa se sindikatu SPS ne bodo pridružili člani Policijskega sindikata Slovenije (PSS). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta