V prometni nesreči v Novi Gorici umrla 73-letna voznica osebnega avtomobila

Gr.G.
03.04.2021 19:10
Gre za tretjo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na severnem Primorskem. Tujo krivdo so policisti izključili.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Dopoldne se je v Novi Gorici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 73-letna voznica osebnega avtomobila je v naselju Rožna dolina med vožnjo izgubila zavest, zapeljala z vozišča in trčila v betonski zid. Umrla je na kraju nesreče, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Do nesreče s smrtnim izidom je prišlo okoli 11. ure, ko je voznica vozila po regionalni cesti iz Ajševice proti Italiji. Blizu ene od  stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer vozišče poteka v blagem klancu navzdol, je iz neznanega razloga z vozilom zapeljala  desno izven vozišča v jarek in nato s prednjim desnim blatnikom avtomobila podrsala kamniti obcestni zid, so pojasnili pri PU Nova Gorica. Od tam je voznica zapeljala preko dovozne poti za stanovanjsko hišo in s prednjim desnim avtomobila trčila v betonski zid, kjer je osebno vozilo obstalo.

Po nezgodi so voznici na kraju prvo pomoč nudili naključni mimoidoči in policisti PP Nova Gorica, nato pa so še reševalci NMP ZD Nova Gorica ter poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Kljub oživljanju je 73-letnica na kraju podlegla poškodbam. Sanitarna  obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani bo skušala ugotoviti natančen vzrok smrti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta