V SMC presenečeni nad Židanovim prestopom, Han pravi, da so vrata SD odprta

Ž.V.
18.05.2020 14:34

Koalicijska SMC je v nekaj dneh izgubila dva poslanca. Po Janiju Möderndorferju je poslansko skupino zapustil še Gregor Židan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han
Robert Balen

Poslanec Gregor Židan se je naposled odločil za izstop iz poslanske skupine SMC, ki bo tako odslej štela osem članov. Da po odhodu poslanca Janija Möderndorferja, ki se je pridružil Šarčevi LMŠ, SMC utegne izgubiti še Židana, smo sicer pisali že včeraj.
{twitter}https://twitter.com/JaniModern/status/1262349452859322369{/twitter}
Tako se je na prestop Židana v SD odzval njegov dosedanji strankarski šef Zdravko Počivalšek: "Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati."
{twitter}https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1262369237328441344{/twitter}
Vlada Janeza Janše ima še vedno 46 poslancev, računa pa lahko tudi na manjšinska poslanca in Zmaga Jelinčiča.
Vodja poslanske skupine Matjaž Han je danes potrdil informacijo o prestopu Židana v poslansko skupino SD: "Sporočam, da se je v našo poslansko skupino priključil gospod Gregor Židan. Z Gregorjem smo v zadnjih štirih dneh imeli iskrene pogovore o tem, da bi lahko na dolgi rok sodelovali. Gregor se je po tehtnem premisleku odločil, da lahko svoje delo kvalitetneje in v skladu z njegovimi vrednotami opravlja v naši poslanski skupini SD." Z njegovo odločitvijo so zadovoljni, je dejal Han in spomnil, da "imamo v poslanski skupini SD vedno odprta vrata za poslance, ki želijo deliti naše vrednote". Poslanca Židana na današnji izjavi sicer ni bilo, Han pa je ob tem spomnil, da so to za nekatere posameznike "hude odločitve". Se pa v tem trenutku v poslanski skupini SD, ki zdaj šteje 12 poslancev, ne dogovarjajo z nobenim drugim, je zatrdil Han.
Medtem pa iz SMC sporočajo, da jih je Židanova odločitev presenetila, "saj se je zdelo, da se znotraj nove koalicije dobro znajde". Nadalje pišejo še: "Kljub temu se nam ne zdi prav, da v trenutkih, ko bi morali gledati na našo skupno dobro, posamezniki v ospredje postavljajo zgolj lastno korist. In če se po eni strani zdi, da takšni odhodi poslansko skupino slabijo, so po drugi strani pripomogli k še večji povezanosti in trdnosti ostalih poslancev, ki si bodo še naprej prizadevali za uresničevanje ciljev."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta