V soboto potrjenih 382 okužb na novi koronavirus, delež pozitivnih skoraj 14-odstoten

M.R.
07.03.2021 12:16
Včeraj je bilo z molekularnimi (PCR) testi je bilo potrjenih 382 okužb na novi koronavirus. Opravljenih je bilo 2785 testov, delež pozitivnih je bil 13,7-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 6752 hitrih antigenskih testov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Testiranje (fotografija je simbolična).
Sašo Bizjak

V bolnišnicah je bilo 510 bolnikov s covid-19, kar je 12 več kot en dan prej. 89 bolnikov je na intenzivni negi. Umrli so trije pacienti. Sedemdnevno povprečje okubž po objavi teh podatkov znaša 766.

Najnovejši podatki o okužbah z novim koronavirusom so bili danes na voljo šele po 18. uri. Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da so danes med 8. in 16. uro potekala vzdrževalna in posodobitvena dela na njihovi osrednji sistemski infrastrukturi. ​"Skladno s tem se bodo vse poročevalske aktivnosti in objave podatkov NIJZ zamaknile v večerne ure," so še dodali. 

Spletna stran Covid-19 sledilnik, pa je ob tem na Twitterju še dodala: "En dan bomo preživeli brez podatkov: izkoristimo ga v naravi, stran od grafov in številk, z bližnjimi in malo manj bližnjimi. Ko sonce zaide, vas bodo podatki že spet čakali, nič skrbet!"

V petek je bilo Sloveniji s PCR testi potrjenih 920 novih okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 5287 molekularnih (PCR) testov in še 29.908 hitrih antigenskih testov. Število bolnikov s covid-19, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo je padlo pod 500 (498), kar je eden izmed pogojev, da država preide iz oranžne v rumeno fazo glede na semafor za sproščanje ukrepov. Še vedno pa je 7-dnevno povprečje potrjenih okužb precej nad številom 600 (776), ki je drugi pogoj za prehod v rumeno fazo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta