V sredo dan brezplačne pravne pomoči

dr, sta
16.12.2018 18:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelins_ek

Slovenski odvetniki pripravljajo v sredo dan odvetniške pravne pomoči pro bono, ko bodo v odvetniških pisarnah, prostorih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi v mirujočih avtobusih potniškega prometa ponujali brezplačno pravno svetovanje. Dan je namenjen predvsem tistim, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. Kot je pojasnil Timon Hren iz odvetniške pisarne Završek, ljudje dan brezplačne pravne pomoči izkoristijo za raznolika vprašanja, večinoma pa so povezana s premoženjem, dedovanjem in stanovanjskim pravom pa tudi z insolvenčno zakonodajo.
Tistim, ki se bodo v sredo odločili poiskati pravno pomoč, Hren svetuje, naj se na obisk pripravijo in poskušajo v čim bolj strnjeni zgodbi odvetniku pojasniti svoj problem. Na srce jim polaga, naj se obiska pri odvetniku ne bojijo, saj je njihova narava poklica taka, da se nenehno ukvarjajo z intimnimi problemi. "Ne glede na to, da gre za pro bono dogodek, odvetniki pravno pomoč nudimo enako, kot bi jo komurkoli drugemu, ki bi prišel v našo pisarno in za ta nasvet plačal," je še poudaril. Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Roman Završek je izpostavil, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi druge dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.
Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, naj zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti.
Brezplačna pravna pomoč bo na voljo v prostorih mestne hiše v Novi Gorici, v sejni sobi Centra Ig, v Modri dvorani na Brezovici, v občinski upravi v Grosupljem in v ljubljanskem Magistratu. Letošnja novost v Ljubljani bo brezplačno pravno svetovanje v dveh mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa med 9. in 17. uro pri Nami v Cankarjevi ulici in na Preglovem trgu. Več informacij o sodelujočih odvetniških pisarnah je mogoče najti na spletni strani www.odv-zb.si. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta