V UKC Ljubljana do novega generalnega direktorja tudi z mednarodnim razpisom

STA, VČ
17.04.2019 22:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
UKC Ljubljana
Tit Košir

Svet UKC Ljubljana je danes imenoval razpisno komisijo, ki bo vsaj tri mednarodne kadrovske agencije pozvala k oddaji ponudb za pomoč pri izpeljavi razpisa za generalnega direktorja na mednarodnem nivoju. Svet zavoda bo na majski seji odločil, ali iskanje novega vodstva UKC nadaljuje po tej poti ali komisija razpis izvede sama.
Največja bolnišnica po imenovanju nekdanjega prvega moža Aleša Šabedra za ministra za zdravje išče novega generalnega direktorja s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana sedaj vodi Teodor Žepič. Predsednik sveta zavoda Jože Golobič je ob robu današnje seje pojasnil, da se bo razpisna komisija iskanja direktorja tokrat lotila malo drugače. Kot je poudaril, ni gotovo, da bodo tudi ubrali pot s pomočjo mednarodnih kadrovskih agencij, ampak bo to odvisno od ponudb, ki jih bodo pregledali na seji 22. maja. Skladno "z načelom učinkovitosti in gospodarnosti" se bodo odločili, ali nadaljujejo danes začrtano smer ali pa bo komisija razpis izvedla sama. "Menim, da je vredno poskusiti še na kakšen drug način, prečesati trg možnih kandidatov in prejeti širši pregled evropskega trga. Nenazadnje nas bo to tudi postavilo na realna tla, kaj taka funkcija prinaša," je Golobič pojasnil razloge za tako odločitev. "Kaj prinaša ta funkcija, pa se bo neposredno odražalo v prejetih prijavah. Bojim se, da vsi že poznamo odgovor, ampak bi želel še en argument več v tem našem nenehnem ponavljanju, da so na tem področju potrebne spremembe," je dodal.
Žepič, ki ob potrditvi za v. d. generalnega direktorja pred 14 dnevi še ni želel povedati, ali se bo prijavil na razpis, svet zavoda podpira "pri čim širšemu pogledu oziroma iskanju tovrstnega kadra za to zahtevno področje". Na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis komisije UKC, če ta z iskanjem kadra na tujih trgih ne uspe, je Žepič dejal, da "razmislek gre v tej smeri". "Če bo razpis v skladu z mojimi pričakovanji, lahko tudi pričakujete mojo prijavo," je napovedal.
Generalni direktorji so se v preteklih letih menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.
Svet zavoda je danes tudi zadolžil ustrezne službe za pripravo pravilnika, ki bo po besedah Golobiča omogočal konkurenčno dejavnost samoplačniških storitev na trgu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta