(VEČER V ŽIVO) Tanja Skaza: Sem običajna ženska, ki je šla skozi veliko izzivov, a se jih nisem ustrašila

Maja Furman Maja Furman
20.02.2020 10:21

Tanja Skaza je uspešna poslovna ženska, motivacijska govornica in avtorica knjižne uspešnice Spremembe vredna. 9. aprila bo gostja Večera v živo v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Govorila bo o moči spremembe, o tem, kako spoznati in zaživeti svojo vrednost in svoj potencial, kako slediti svoji strasti ter kako razviti pozitivno naravnanost in živeti izpolnjujoče.

"Šele zdaj živim, kot si želim"

Tanjo Skaza poznamo kot direktorico in lastnico družinskega podjetja z več kot 40-letno tradicijo. Čeprav je za njo uspešna poslovna zgodba, se ni počutila izpolnjeno in izživeto. Ko je začela poslušati svojo strast, želje in intuicijo, se je začela osebnostno preobražati. Pot transformacije je opisala v knjigi Spremembe vredna, ki je kmalu po izidu postala pravi hit. Tanja v njej priznava, da šele zadnja leta živi, kot si zares želi. "V knjigi sem se razgalila skozi svojo osebno in poslovno zgodbo.

Sprememba se začne s pozitivno mislijo

Velike spremembe se začnejo že z majhno pozitivno mislijo, poudarja Tanja Skaza, ki je bila pred spremembo ujeta v tok negativnih misli, občutkov in strahov. "Ugotovila sem, da ne bom več zmogla tako naprej, zato sem se odločila, da bom vsaki negativni misli dodala pozitivno. Če me je na primer skrbelo, kako se bo razvil posel, in sem pri tem razmišljala negativno, sem se hitro spomnila ne nekaj lepega, na predstavo, ki sem si jo nameravala zvečer ogledati, in že sem se počutila bolje. Naučila sem se, da sem vsako negativno misel, ki me je obšla, nadomestila s pozitivno. Pozitivno misel sem nato potencirala, da sem popolnoma premostila negativno misel. Poleg tega vsak dan vztrajno ponavljam pozitivne afirmacije, jih poslušam, zapisujem in podobno. Ko pride negativno razmišljanje ali strah, si ju dovolim začutiti, hkrati pa že iščem njun vzrok in ga ozavestim. Sami sebi smo z negativnimi razmišljanji največji sovražniki. Ko ozavestimo to dejstvo, si lahko pomagamo. Če bi se zavedali, da s svojimi mislimi kreiramo svojo realnost, bi vsi začeli zavestno razmišljati popolnoma drugače, pozitivno."
Prisluhnite pogovoru s Tanjo Skaza:
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/vecer-v-zivo-tanja-skaza{/soundcloud}
Pomemben korak k spremembi in ustvarjanju želenega je hvaležnost za to, kar že imamo. "Če bi se zares zavedali, da je naša sreča odvisna samo od nas, bi vsako jutro oddrveli v kopalnico, se pogledali v ogledalo in se zahvalili za vsako malenkost, ki jo imamo. Nato bi pogledali skozi okno in se zahvalili za vse - za iskrene ljudi, svež zrak in pitno vodo. Hvala za umirjen dih, sončni vzhod, jutranjo tišino, večerno spokojnost. Hvala za nebo in zemljo, za rastline in živali, za roke in noge, za um in srce. Hvala za to skodelico čaja in hvala za sočno jabolko," o moči hvaležnosti in spremembah, ki jih ta prinese v naša življenja, pove Tanja Skaza. Na Večeru v živo bo z nami delila še več namigov in orodij za izpolnjujoče življenje in ustvarjanje realnosti po naši meri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta