Večerova finančna konferenca: Digitalizacija vpliva na odnose s strankami

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
11.02.2020 16:45

Na dvodnevnem poslovnem dogodku, ki bo 9. in 10. aprila v Hotelu City v Mariboru, bodo udeleženci izmenjevali izkušnje pri delu v okolju, ki ga zaznamujejo digitalne tehnologije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kako tehnologija vpliva na prihodnost finančnega sektorja v Sloveniji in po svetu? 
Sašo Bizjak

Digitalne tehnologije in storitve vse bolj prepredajo vsa področja našega življenja. Tudi finančni sektor ni imun za nove tehnologije, ki zlagoma izpodrinjajo do sedaj uveljavljene načine poslovanja. Medtem ko uporabniki vedno več finančnih transakcij opravijo v digitalnem svetu, preko spletnega in mobilnega bančništva, se postavlja vprašanje, ali so stari poslovni modeli sploh še rentabilni. Katere storitve in produkti podpirajo smiselnost bančnih in investicijskih dejavnosti v digitalnem okolju? In navsezadnje: smo trenutni uporabniki bank dovolj dobro pripravljeni na spremenjene razmere?

Večerova finančna konferenca

Most med stroko in javnostjo

Pri Večeru razumemo vlogo sodobnega medija v digitaliziranem svetu večplastno. Bralcem ne ponujamo le informacij na papirju, saj so te pogosto zastarele že v trenutku, ko so objavljene. S pridom izkoriščamo prednosti tehnologije in obveščamo javnost skoraj v živo ali pa vsaj v najkrajšem možnem času.
Obenem pa tudi raziskujemo, katere informacije javnost potrebuje, in ustvarjamo priložnosti, da jih skupaj z nami poišče, pojasnjuje odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik: "Tako smo lani začeli organizirati Večerove konference, na katerih med seboj povezujemo vodilne akterje določenega področja in z njihovimi ugotovitvami seznanjamo širšo javnost. Po uspešno izvedeni energetski konferenci se letos usmerjamo še v finančni sektor, saj v aprilu prirejamo Večerovo finančno konferenco. Na njej bodo domači in tuji relevantni govorci udeležence seznanili z vplivom digitalizacije na poslovne procese ter s priložnostmi in izzivi v finančnem sektorju."

Izzivi v dobi digitalizacije

Na okroglih mizah in predavanjih bodo gostujoči sogovorniki predstavili nekaj ključnih izzivov, s katerimi se finančne institucije srečujejo v dobi pospešene digitalizacije. Kako nagovoriti mlajše ciljne skupine? Kako uvesti in nadzorovati inovativne plačilne oblike? Kako strateške spremembe v plačilni industriji vplivajo na odnose s strankami?
Poleg guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta in direktorice Združenja bank Slovenije mag. Stanislave Zadravec Caprirolo bodo na dvodnevnem dogodku sodelovali predsedniki uprav vseh večjih finančnih institucij v Sloveniji kakor tudi predstavniki podjetij s področja finančne tehnologije. Skupaj bodo iskali odgovore na osrednje vprašanje: kako tehnologija vpliva na prihodnost finančnega sektorja v Sloveniji in po svetu? Bralci pa bodo lahko odgovore na ta in še druga aktualna vprašanja našli v prilogi, ki bo ob robu dogodka izšla s časnikom Večer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.