Veselinoviču se konec leta izteče drugi mandat, objavljen razpis za direktorja STA

Vanessa Čokl
01.09.2021 08:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana..Novinarska konferenca v podporo STA..FotoRobert Balen (foto: Robert Balen)
Robert Balen

Slovenska tiskovna agencija je objavila razpis za direktorja, ker se sedanjemu, Bojanu Veselinoviču, drugi mandat izteče 31. decembra letos - ob že večmesečnem sporu z vlado in njenim uradom za komuniciranje (Ukom), ki ga vodi Uroš Urbanija, o plačevanju javne službe, ki jo opravlja STA, plačilo pa bi moral zagotavljati zakon.   

Rok za prijavo je 1. oktober. Izbrani kandidat bo imenovan za mandatno obdobje petih let in bo funkcijo nastopil 1. januarja prihodnje leto.

Kandidati za direktorja morajo poleg z zakonom določenih pogojev imeti najmanj visokošolsko izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje. Prijavljeni morajo imeti vsaj 10 let delovnih izkušenj v medijih ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj. Pogoji za imenovanje na mesto direktorja STA so še višja raven znanja vsaj enega svetovnega jezika, vizija razvoja s programom dela za mandatno obdobje ter predložitev potrdila o usposobljenosti za člane nadzornih svetov ali upravnih odborov gospodarskih družb, veljavnega v Sloveniji. K prijavi z življenjepisom in navedbam o izpolnjevanju pogojev morajo kandidati priložiti ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogojev, so objavili na spletni strani STA. 

Prijavljeni kandidati bodo o izbiri obveščeni v osmih dneh po sklepu nadzornega sveta STA o imenovanju direktorja in sklenitvi pogodbe o zaposlitvi.

Že pred dnevi je bil objavljen tudi razpis za novega odgovornega urednika Slovenske tiskovne agencije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta