(VIDEO) Fajonova in Bullmann ostro obsodila protestno noto Madžarske, SD kritičen do zunanjega ministrstva

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.04.2019 17:04

Kot smo poročali, je madžarsko veleposlaništvo v Ljubljani zaradi provokativne naslovnice Mladine, ki je bila objavljena 22. marca, slovenskemu zunanjemu ministrstvu poslalo uradno "verbalno noto". Odzval se je vrh stranke SD in vodja skupine S&D.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V vrhu SD so kritični tudi do slovenskega zunanjega ministrstva, ki javnosti ni obvestil o sporočilu veleposlaništva.
Miha Dajčman

Vrh stranke SD je z vodjo Skupine S&D v evroparlamentu Udom Bullmannom obiskal Maribor. Ob robu obiska sta na temo protestne note Madžarske zaradi naslovnice Mladine, o kateri smo v Večeru že pisali, spregovorila evropska poslanka in nosilka liste SD na majskih volitvah v evropski parlament Tanja Fajon in nemški politik, evropski poslanec in vodja Skupine S&D Udo Bullmann
Da gre za kritično potezo Madžarske, je dejala Fajonova in ostro obsodila "nedopusten poseg v svobodo medijev". "To je neka stara praksa, ki ne sodi v Slovenijo. Medije razumemo kot tiste, ki nadzorujejo oblast, ne pa da služijo oblasti," je dejala Fajonova. Nekdanja novinarka je ogorčena, da slovensko zunanje ministrstvo o zadevi ni obvestilo javnosti: "Od ministrstva pričakujemo pojasnila, kako bodo v zvezi s tem ukrepali. Smo za sodelovanje in prijateljstvo s sosedskimi državami, vendar v evropskem duhu - da obe strani spoštujeta svobodo, varovanje, demokracijo in medije." 
Bullmann je dejal, da moramo v Evropi braniti svojo svobodo. "Noben režim nam ne sme preprečiti izražanja mnenj," je dejal nemški evroposlanec.
{embed_youtube}https://youtu.be/4QawX0xXCqY{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta