(VIDEO in FOTO) Koroška: Razmere so se popoldne umirile, posijalo je sonce, zvečer pa preobrat, padala je toča

Urška Polanc Urška Polanc
27.10.2023 10:49

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak je opozarjala in prosila vse prebivalce, da se naj ne izpostavljajo nevarnostim in se umaknejo iz bližine vodotokov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črna na Koroškem
Romana Lesjak

Koroško so danes zajele napovedane obilne padavine, ki so osebam, oškodovanim v neurju avgusta povzročile veliko skrbi in neprespano noč. Razmere so se dopoldan zaostrile le v Črni na Koroškem, kjer so več kot desetkrat posredovali tamkajšnji gasilci. Iz drugih občin o težavah niso poročali.

Črna na Koroškem
Romana Lesjak

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak je opozarjala in prosila vse prebivalce, da se naj ne izpostavljajo nevarnostim in se umaknejo iz bližine vodotokov. Reka Bistra je dopoldan namreč podivjala in na nekaj mestih že spodjedala cesto. Popoldan se je umirila, a težavni so ostajali njeni hudourniški pritoki. V naselju Žerjav jim je odneslo ves nasipni material, ponovno pa je škoda nastala na stanovanjski hiši, ki so si jo po poplavah avgusta že v celoti uredili. "Do temeljev imajo spet vodo, na vrhu, v stanovanju ne," nam je o težavah poročala županja. Proti Pristavi je utrgalo regionalno cesto. Veter je odkril nekaj streh in podrl nekaj dreves, zaliti so bili posamezni objekti, zaradi nevarnosti plazu pa je zaprta ena od lokalnih cest v Jazbino. So se pa padavine in razmere tudi v tej občini popoldan umirile, posijalo je celo sonce.

Podivjana reka Bistra v Črni na Koroškem 
Facebook/Romana Lesjak

Preverili smo, kakšno je bilo stanje v občini Dravograd, kjer je od avgustovskega neurja problematičen plaz "Matavunder" v Libeličah. Da večjih posebnosti ni bilo, nam je povedal župan Dravograda Anton Preksavec. Da so plaz, ki zapira glavno cesto, sanirali, tam izvajajo še gradbena dela, čistijo objekte, zato je župan prepričan, da se tam ne bi smelo zgoditi nič posebnega. 35 oseb pa je tam še vedno evakuiranih, tako da tudi če bi se kaj zgodi, ne bi bilo ogroženo nobeno življenje, je še dodal župan.

api_embed_photo}932195{/api_embed_photo}

Zvečer pa je, nekoliko nepričakovano, na Koroškem padala celo toča. Županja Črne Romana Lesjak je na družbenem omrežju zapisala: "Ne vem, komu smo se tako zamerili. Zdaj pa toča. Neverjetno res."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta