(VIDEO) "Kralj, vrhunska poteza": Eden od protestnikov v Marezigah policistom delil plastenke vode

Asja Lednik
09.10.2021 17:54
V Marezigah je danes potekalo regijsko srečanje članov in simpatizerjev SDS, ki jih je nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Srečanje je spremljal protest. Po podatkih Policijske uprave Koper se je na neprijavljenem shodu v Marezigah zbralo nekaj deset oseb, shod pa je potekal mirno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Gasar, Dnevnik

Med več posnetki s protesta, ki so zaokrožili na družbenih omrežjih, je pozornost vzbudil tudi tisti s protestnikom, ki policistom deli plastenke vode. "Kralj," je pod posnetkom zapisal eden od uporabnikov Twitterja, druga dva pa: "Pohvale vredno dejanje ..." in "vrhunska poteza."

Še eden od uporabnikov Twitterja pa se medtem sprašuje, "kako, za božjo voljo, pa policija varuje strankarski shod? Menda pri nas nimamo politične policije, Aleš Hojs? A to sodi v rubriko 'svoboda zbiranja'"?

Kot je znano, so tudi v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob robu petkovih protestov, podprli današnji protest. Marezige so po njihovem prepričanju pojem primorskega boja proti fašizmu, kjer so se goloroki domačini pred 100 leti postavili po robu oboroženim fašistom. Pregnali so fašistične provokatorje, njihov upor pa je prišel v zgodovino kot prvi upor proti fašizmu, so dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta