(VIDEO) Proti večeru hude nevihte na severovzhodu, pozneje na območju Domžal padala zelo debela toča, poškodovanih več sto streh

STA, M.R.
29.07.2020 21:12

Napovedi vremenoslovcev so se urasničile. Agencija za okolje (Arso) je namreč izdala oranžno opozorilo pred nevihtami in krajevnimi neurji. Sprva je padalo na severovzhodu države, nato pa še severno od Ljubljane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radarska slika padavin nad severovzhodom države (ob 19.35).
Arso

Danes proti večeru, malo po 19. uri se je nebo močno razbesnelo na severovzhodu države.
Poveljnik  PGD Gornja Radgona Rajko Lipič je za Večer pojasnil, da je zalilo dve stanovanji. Eno v stanovanjskem bloku, drugo pa v hiši. Vodo so večinoma že izčrpali, škoda pa je v obeh stanovanjih velika, je dejal, saj je bilo na tleh vse uničeno. Informacij, da bi neurje povzročilo še kakšno škodo v občini, ni imel.
V občini Črna na Koroškem se je sprožil zemeljski plaz, v naselju Lom v občini Mežica so gasilci posredovali zaradi odkrite strehe na stanovanjskem objektu. Hkrati so v Mežici ostali tudi brez elektrike. Na Prevaljah je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt in kletne prostore šole. Na cesto Prevalje-Mežica je tudi podrlo drevo. 
Na Ravnah na Koroškem so morali vodo izčrpavati iz poslovnega objekta. 

Na območju Domžal padala debela toča

Pozneje je na območju Vodic in Domžal več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča. Poročajo tudi o vetrolomu. Sprva so padala manjša zrna toče, kmalu pa tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je na Domžalskem je zaradi toče poškodovanih več 100 streh, številni objekti so tudi zaliti. Na terenu so vse enote Gasilske zveze Domžale, ki pomagajo prizadetim občanom. O toči poročajo tudi iz sosednjih občin.
{facebookpost}https://www.facebook.com/pgd.radomlje/posts/1922401944563598{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/PGDVIR/posts/10160068843063242{/facebookpost}
Po poročanju lokalnega portala domzalec.si je neurje najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir in Rodica. Domžalska podžupanja Renata Kosec je za portal povedala, da so na interventni številki 112 do 22. ure prejeli 128 prijav o škodi. Večinama gre ze poškodovane strehe na individualnih objektih in večstanovanjskih objektih ter gospodarskih objektih. Poškodovanih je veliko število avtomobilov. Ker še vedno dežuje, dež skozi poškodovane strehe dodatno zaliva objekte. Ker prijave o škodi še vedno prihajajo, bo intervencija po oceni podžupanje trajala vso noč.
{twitter}https://twitter.com/_Lapajne_/status/1288558972417593344{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/STA_novice/status/1288564305890365441{/twitter}

Nevihte spet v nedeljo

Meteorologi za jutri napovedujejo povečini sončno vreme, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C. V petek in v soboto bo sončno in vroče. V nedeljo popoldne bo spet nastalo nekaj neviht.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta