(VIDEO) Z obstoječih 500 na 1250 potnikov na uro: Na brniškem letališču so začeli graditi nov terminal

Gregor Grosman Gregor Grosman
18.07.2019 12:46

Fraport z novim terminalom povečuje zmogljivosti ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leve: Ivan Cajzek, direktor GIC gradnje, Holger Schaefers, predsednik odbora vlagatelja Fraport Slovenija, in Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija, so simbolično zasadili lopate za gradnjo novega potniškega terminala na ljubljanskem letališču.
Gregor Grosman

Ob nakupu letališča s strani Fraport AG je bila podana jasna izjava vodstva, da vstopajo kot strateški lastnik, kot nekdo, ki bo to letališče razvijal, zaposloval, pridobival nov promet in skrbel tudi za posodobitev infrastrukture. Ta obljuba ob začetku gradnje novega terminala postaja resničnost," je včeraj povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija. Dodal je, da promet na letališču Ljubljana v zadnjih letih znatno narašča, od leta 2014 do zaključka lanskega leta v povprečju za 7,5 odstotka. Letos pričakujejo okoli 1,9 milijona potnikov.
{embed_youtube}https://youtu.be/STducH37_rQ{/embed_youtube}
Andrej Tominec, vodja inženiringa v Fraportu Slovenija, je predstavil nekaj podrobnosti, ki opisujejo dimenzije novega objekta. Terminal, katerega odprtje načrtujejo do poletne sezone 2021, pravočasno za predsedovanje Slovenije Evropski uniji, bo stal dobrih 21 milijonov evrov: 17,3 milijona evrov za izgradnjo, štiri milijone pa za vgrajeno opremo. Zasnova zunanje ureditve pred terminalom predvideva zelene površine, prostorno parkirišče za kratkoročno ustavljanje ter zadostno število parkirišč za taksije, shuttle in avtobuse.

Andrej Tominec, vodja inženiringa v Fraportu Slovenija, Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija in Ivan Cajzek, direktor GIC GRADNJE.
Gregor Grosman
Takšen bo novi potniški terminal na Brniku.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta