(VIDEO) Zakaj je podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan zavrnila rokovanje z Janezom Janšo

DR
11.04.2022 11:32

"Niste za sodelovanje, vidim," se je odzval premier in predsednik SDS. Dominika Švarc Pipan potezo iz Ivančne Gorice pojasnjuje na svojem facebook profilu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Predsednik vlade je užaljen, ker mu v soboto v Ivančni Gorici nisem stisnila ponujene roke. Prvič v življenju sem stisk roke odklonila. Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom. Odklonila sem stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja. Roke, ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij …, ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo. Ne, gospod predsednik vlade, ponujena roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju," se je na facebooku oglasila Dominika Švarc Pipan.

V dodanem kratkem videu, ki je medtem postal propagandni material SDS, češ, "očitno ekstremizem Socialnih demokratov prihaja z vrha", slišimo in vidimo Janeza Janšo izreči "pozdravljamo konkurenco". Podpredsednici SD ponudi roko, njene roke pa ostanejo v žepu, kar Janša komentira: "Niste za sodelovanje, vidim."  

SDS-pripomba o "ekstremizmu z vrha" leti na "drugače", ki je volilni slogan SD. "Ne, gospod predsednik vlade, z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne," na facebooku odgovarja Dominika Švarc Pipan.

Dovolj je, pravi, in obljublja, da drugače tudi bo. "Kot sem vam povedala v delu posnetka, ki ste ga izrezali: Gospod predsednik vlade, razočarali ste."    

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta