Vizjak brez podpore NSi. Tonin: Prepričan sem, da se zaveda, da ta njegova zgodba na neki način ovira vlado

STA, Va
10.11.2021 22:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Matej Tonin

Robert Balen

"Z ministrom Vizjakom smo se temeljito pogovorili, predstavil nam je svoje razloge za ta pogovor in vsebino, sam sem se pa tudi pogovoril s predsednikom vlade. Ministru sem jasno in glasno v obraz povedal, da žal ne more več računati na podporo Nove Slovenije," je za 24ur zvečer povedal predsednik NSi in podpredsednik vlade Matej Tonin

Besede Andreja Vizjaka pred štirinajstimi leti, ko je bil član prve Janševe vlade, "posnete na nezakonit način v privatnem pogovoru" (Vizjaka s poslovnežem Bojanom Petanom), so bile neprimerne in nedostojne, je Tonin povedal za Pop TV, ki je razkrila afero Glupi davki, "a NSi je resna stranka in smo kredibilen koalicijski partner, tako da nikoli ne gremo na prvo žogo, vedno stvari preverimo in tistim, ki so česa obtoženi, damo možnost, da se o stvareh izjasnijo, potem pa se med seboj temeljito pogovorimo in sprejmemo odločitev," je povedal Tonin: "Na podlagi pogovorov … to sem želel najprej povedati gospodu Vizjaku in ne v kamero, kot so nekateri želeli, ampak po vsem tem minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi."

Po Toninovih besedah je minister izkušen politik in z dolgo kilometrino. "Prepričan sem, da se zaveda, da ta njegova zgodba na neki način ovira vlado in nas vse skupaj postavlja v neprijetno situacijo. Zato verjamem, da še vedno obstaja možnost, da tudi minister Vizjak sam sprejme konkretne odločitve, ki bi nas vse skupaj razbremenile. Na drugi instanci je seveda predsednik vlade. On je tisti, ki ministre predlaga, predlaga pa tudi njihovo razrešitev. In tudi predsednik vlade se bo moral o tem izreči. Na koncu seveda je interpelacija."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta