Vlada s Svizom in še dvema zdravstvenima sindikatoma parafirala dogovor

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
21.11.2018 13:28

Vladna pogojaslska skupina je parafirala stavkovni sporazum s sindikatom Sviz in dvema zdravstvenima sindikatoma, ki zastopata medicinske sestre in zaposlene v socialnem varstvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Generalni tajnik Sviza Branimir Štrukelj in glavni vladni pogajalec Peter Pogačar.
Robert Balen

Glavni vladni pogajalec Peter Pogačar je ob parafiranju dejal, da je izjemno zadovoljen in se zahvaljuje vsem trem zelo pomembnim sindikatom, da so se na zelo intenzivnih pogajanjih ne le poslušali, ampak tudi slišali. "Dogovor je podlaga za to, da napovedanih stavk upamo, ne bo," je povedal. 
Predsednica sindikata delavcev v zdravstveni dejavnosti Slavica Mencingar, je povedala, da so zadovoljni z dogovorom, pri tem pa opozorila, da z njim še ne bodo rešili vseh problemov in preprečili odhajanja medicinskih sester. "Je pa to prvi korak za naše člane. Čaka nas še veliko dela," je dodala.
Za Zvonka Vukadinoviča, predsednika sindikata zdravstva in socialnega varstva, je zelo pomembno, da so se dogovorili o višjih dodatkih za posebne pogoje dela - to so nočni, praznični in nedeljski dodatki. Sicer pa je tudi on dejal, da so imeli dejansko precej več zahtev. 
Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimir Štrukelj pa je povedal, da so zdaj na točki, na kateri so pogajalci soje opravili. Zahvalil se je vladni pogajalski skupini za "korektnost v pogajanjih". Največ pa bodo dosegli, ko bodo spremembe tudi začele veljati, je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta