Vlada s torkom sprošča ukrepe na področju mednarodnega zračnega prometa

A.L., STA
11.05.2020 19:25

Od torka bo znova dovoljen potniški letalski promet tako iz držav EU kot iz tretjih držav na mednarodna letališča v Sloveniji. Prepoved letenja iz tujine na lokalna letališča pa bo veljala še do 12. junija, je danes odločila vlada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Robert Balen

Vlada se je odločila, da ne bo podaljšala ukrepov, ki omejujejo predvsem zračni potniški promet, so po dopisni seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Prepoved mednarodnega rednega in čarterskega prevoza potnikov ter letenje zrakoplovov splošnega letalstva s pristanki na območja javnih letališč državnega in lokalnega pomena velja od 17. marca. Prepovedano je opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Slovenijo, tudi znotraj EU.
"V času od začetka sprejemanja ukrepov za varovanje javnega zdravja ljudi in varnosti premoženja so bili na področju opravljanja mednarodnih zračnih prevozov potnikov sprejeti številni ukrepi, ki jih morajo izpolnjevati tako operatorji aerodromov kot letalski operatorji. Pristojni organi za javno zdravje posamezne države so prav tako sprejeli ukrepe, po katerih se morajo ravnati tako državljani posamezne države pri povratku iz tujine in tudi tujci, ki pridejo na območje posamezne države (npr. obvezna karantena)," so navedli v vladi.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta