Vlada ustavlja projekt hidroelektrarne na Muri, v DEM to obžalujejo, v Rešimo Muro! odločitev pozdravljajo

STA, M.R.
30.05.2019 11:48

Vlada je na današnji seji sklenila, da se postopek priprave državnega prostorskega načrta za območje hidroelektrarne Hrastje-Mota na Muri ustavi. Nobeno od predloženih gradiv namreč ni izkazalo okoljske sprejemljivosti načrtovanih rešitev, je vlada zapisala na spletnem družbenem omrežju Twitter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Zauneker

Podrobnosti odločitve bo na novinarski konferenci po seji vlade predstavil minister za okolje in prostor Simon Zajc, vlada pa sicer z ustavitvijo postopka sledi koalicijski zavezi, da hidroelektrarn na Muri ne bo.
Ustavitev postopka je sicer predlagalo ministrstvo za okolje in prostor. Pred tem je preučilo tri možnosti, ki pa so se vse izkazale za okoljsko nesprejemljive.
Nadaljevanje postopka celovite presoje vplivov na okolje in priprave državnega prostorskega načrta bi po mnenju okoljskega ministrstva pomenilo dodatne stroške in administrativno delo, postopek pa bi se, ob upoštevanju mnenj deležnikov, zaključil z negativno odločitvijo.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1134022857657397248{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta