Vlada zrahljala ukrepe za kongresno dejavnost, kulturne prireditve in športna tekmovanja

STA, DR
03.06.2021 13:45
Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka za omejevanje športnih dejavnosti za zajezitev epidemije in povečala dovoljeno kapaciteto sedišč na športnih tekmovanjih z dosedanjih 50 na 75 odstotkov, so sporočili po seji vlade. Obiskovalci javnih kulturnih prireditev pa bodo po noveli odloka odslej lahko prav tako zasedli do 75 odstotkov razpoložljivih fiksnih sedišč. Razrahljan pogoj omejitve števila obiskovalcev velja tako v zaprtih javnih prostorih kot na prostem, so sporočili z Urada vlada za komuniciranje. Ostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev ostajajo nespremenjeni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Poleg tega odlok določa, da se morajo izvajalci programov usposabljanj za strokovno delo v športu enkrat tedensko testirati na novi koronavirus s hitrim antigenskim testom.

Veljavnost odloka se sicer v drugih točkah podaljšuje do vključno 13. junija, omenjene spremembe pa začnejo veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Še naprej bo veljala omejitev, a bo ta nekoliko zrahljana

Vlada je v sredo z novi odlokom, ki bo začel veljati v ponedeljek, nekoliko zrahljala tudi ukrepe na področju kongresne dejavnosti. Izvajanje te dejavnosti bo še naprej omejeno s pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), a ne več z omejitvijo na polovični zasedenosti zmogljivosti sedišč, temveč na 75-odstotni zasedenosti.

Kongresne dejavnosti tako tudi od ponedeljka dalje ne bo mogoče izvajati v celoti, kot so v sredo sporočili po seji vlade. Na gospodarskem ministrstvu so danes namreč pojasnili, da bo še naprej veljala omejitev, a bo ta nekoliko zrahljana. Predpisane razdalje na prostem in v zaprtih prostorih bodo veljale še naprej.

Vlada sicer s ponedeljkom sprošča ukrepe na področju izvajanja dimnikarskih storitev in gradbenih del, rahlja pa tudi omejitve pri ponujanju nastanitev in predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih. Obenem se ukinja prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta