Vohuna iz Slovenije obiskoval ruski obveščevalec: "Niti za trenutek nisva dvomila, da za nama stojita Rusija in služba"

Va, STA
06.08.2024 16:59

Ruska vohuna, ki so ju prijeli in obsodili v Sloveniji, sta v intervjuju za rusko državno televizijo Rossija-1 TV med drugim izjavila, da ju je v priporu v Ljubljani obiskoval pripadnik ruske obveščevalne službe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vohunski par z otrokoma je na letališču v Moskvi pričakal ruski predsednik Vladimir Putin. 
EPA

Artjom Dulcev je med drugim povedal, da mu je pripadnik ruske obveščevalne službe SVR prenesel pozdrave ruskega predsednika Vladimirja Putina ter sporočilo, da si ju Rusija prizadeva rešiti. V zaporu "nisva niti za trenutek dvomila, da se naju država spomni, da za nama stojita Rusija in služba," je izjavil Dulcev.

S tem je obelodanil, da je uslužbenec ruskega veleposlaništva, ki je vohuna obiskoval, v resnici pripadnik ruske tajne službe SVR, ki ji pripadata tudi ruska vohuna, je objavil portal N1. Slovenska vlada navedb o obiskih z ruskega veleposlaništva ne komentira.  

Ruska vohuna sta tudi razkrila, da jima je, ko sta bila v slovenskem zaporu, Argentina želela odvzeti otroka in ju dodeliti v rejniško družino. Kot je dejala Anna Dulceva, sta čutila, da je slovenska obveščevalna služba storila vse, kar je bilo mogoče, da bi otroka ostala v Sloveniji in da bi bili skupaj. Dodala je, da sta čutila pritisk drugih držav na Slovenijo.

V priporu so jima pazniki dovolili komuniciranje z otrokoma, pomagala sta jima lahko pri domačih nalogah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta