Vročinski val se končuje, v nedeljo temperature bližje 20 kot 30

STA, VČ
27.07.2019 13:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
To poletje ne prizanaša Ptuju, že nekajkrat je bil hudo pod udarom.
Sašo Bizjak

Prehod iz vročega tedna v malo hladnejše dneve bo buren. Danes popoldne in zvečer so možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo, opozarjajo meteorologi. Ponekod po državi se že pojavljajo močnejša neurja in nalivi. Začelo se je na zahodu, vzolž meje z Italijo. Oblak padavin se počasi pomika proti vzhodu. Prometno-informacijski center voznike poziva, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. V nedeljo popoldan se bodo dnevne temperature marsikje po Slovenije spustile na 20 stopinj Celzija. 
{twitter}https://twitter.com/meteoPozorSI/status/1155007481514528768{/twitter}
V noči na nedeljo se bodo padavine z nevihtami najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji in se do nedeljskega jutra predvidoma razširile na vso Slovenijo. V nedeljo čez dan bodo pogoste plohe in nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, vmes pa obdobja brez padavin. Krajevna neurja z morebitno debelejšo točo grozijo vzhodni Sloveniji.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/posts/2237349446387360{/facebookpost}
Zaradi predvidenih obilnejših nalivov lahko povsod nastanejo težave z meteorno vodo in hudourniškimi vodotoki. Osvežilo se bo.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1154975958992150529{/twitter}
V prvih dneh prihodnjega tedna bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti in nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Znova bo topleje, v ponedeljek in torek bodo najvišje dnevne temperature stopinjo ali dve nad 30, od sredine tedna naprej pa v notranjosti Slovenije ne bo več kot 30 stopinj Celzija. Novega vročinskega vala po napovedih meteorologov zaenkrat ne bo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta