"Vse lahko urejam, a ne v spletni banki"

Branka Bezjak Branka Bezjak
30.03.2020 00:13

Po opozorilu Novi KBM, da omejitev za dostop pooblaščencev do računov v spletni banki ni življenjska, so to že odpravili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob težavah s spletnim dostopom do storitev banke pokličite kontaktni center. 
Arhiv Večera

"Mama je v mariborskem domu upokojencev, stara 86 let, bolna, dom je zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom zaprt za obiskovalce. Bančni račun ima odprti pri Novi KBM, sem pooblaščenec na njenem računu, a ne morem do storitev v spletni banki," je na prepreke pri urejanju finančnih zadev za svojo mamo v aktualnih razmerah opozoril naš bralec. Dodatno je opozoril na zapiranje in omejevanje delovnega časa poslovalnic. "Zadeva je še bolj kritična, saj sta v Ljubljani zaprti obe poslovalnici te banke, posebna okenca na poštah so tudi zaprta. Do prvega bankomata te banke imam deset kilometrov, javni promet ne deluje ... Položnice za oskrbnino mame v dom starostnikov prihajajo, moram plačati nova očala zanjo. Kako naj pridem do denarja z računa mame?" je še ponazoril neživljenjskost omejitev.

S kartico da, na spletu ne

"Sicer lahko vse transakcije urejam v njenem imenu, imam svojo bančno kartico, ki mi jo je izdala Nova KBM, lahko dvigujem, nakazujem denar na njen račun. Sedaj, ko vsi spodbujajo, ostanite doma, koristite spletno bančništvo, ga jaz ne morem. Pišem na Novo KBM, odgovarjajo, da je predpis pač tak, da mora nosilec računa to spremeniti, dovoliti. Toda to je za sedanje razmere nečloveško. In tisti, ki so sposobni vse to urejati sami, niti ne potrebujejo pooblaščencev," se je jezil nad omejitvijo in se po pomoč pri zagati obrnil na naše uredništvo.

Ne v poslovalnice

Dodatno izpostavljajo, da jim je zdravje njihovih strank pomembno, zato ob vseh nenujnih bančnih poslih obiske poslovalnic odsvetujejo: "Priporočamo, da v imenu starejših strank vse nujne opravke v poslovalnici opravijo njihovi pooblaščenci, ki jim tudi sicer lahko priskočijo na pomoč pri opravljanju vsakodnevnih bančnih poslov. Na spletnem naslovu www.nkbm.si smo pripravili dodatne uporabne nasvete, ki so namenjeni strankam prav času izplačila pokojnin."

Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta