Letenje v koronadobi: IATA za zdravstveni potni list, Qantas se nagiba k obveznemu cepljenju za potnike

Gregor Grosman Gregor Grosman
26.11.2020 12:05
Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA je sporočilo, da je v zaključni fazi razvoja IATA Travel Pass, digitalnega zdravstvenga potnega lista, za katerega menijo, da je osnova za varno ponovno odpiranje meja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Številne države po svetu začenjajo razmišljati o uporabi množičnega testiranja kot sredstva za omejevanje tveganj za širjenje okužb s covidom-19, kar bo posebej pomembno pri ponovnem odpiranju meja za potnike brez karantenskih ukrepov. Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA, v katerega je včlanjenih 290 letalskih družb, ki predstavljajo 82 odstotkov svetovnega zračnega prometa, je ob tem prepričano, da bi lahko tako imenovani "Travel Pass", digitalni zdravstveni potni list, ki bi ga morali potniki pridobiti kot dodatni dokument za potovanja z letali, zagotavljal varen pretok vseh potrebnih informacij o testiranjih ali cepljenjih med različnimi vladami, letalskimi družbami in laboratoriji. In s tem vrnil zaupanje v letenje ter pripomogel k okrevanju hudo prizadetega letalskega sektorja. 

EPA

IATA se ob tem zavzema za sistematično testiranje na novi koronavirus vseh potnikov v mednarodnem prometu, zavedajo pa se, da je potrebno urediti tudi vso potrebno infrastrukturo za prenos občutljivih osebnih informacij. Vlade bi z zdravstvenim potnim listom dobile možnost, da preverijo pristnost preskusov in identitete tistih, ki predložijo potrdila o testiranju. Letalske družbe bi imele natančne informacije o svojih potnikih in bi tako v trenutku vedele, ali potnik izpolnjuje zahteve za potovanje. Laboratorije, ki bi smeli potnikom izdati digitalna potrdila, bi bilo potrebno predhodno certificirati, potniki pa bi z uvedbo novega sistema pridobili tudi natančne informacije, kje se lahko testirajo ali cepijo, kot tudi sredstvo za varno posredovanje informacij o testiranju letalskim prevoznikom in mejnim oblastem. 

Prvi mož združenja IATA Alexandre de Juniac
Reuters

"Danes so meje dvojno zaklenjene. Testiranje je prvi ključ, ki bo omogočal mednarodna potovanja brez karantenskih ukrepov. Drugi ključ je globalna informacijska infrastruktura, ki je potrebna za varno upravljanje, skupno rabo in preverjanje testnih podatkov, ki se morajo ujemati z identiteto potnikov v skladu z zahtevami mejne kontrole. To je naloga 'IATA Travel Passa'. V prihodnjih mesecih ga bomo predstavili tržišču, da bomo zadostili tudi potrebam različnih potovalnih mehurčkov in koridorjev, ki jih zahtevajo ustanove za varovanje javnega zdravja," je povedal Alexandre de Juniac, generalni izvršni direktor IATE. Potrebno je omeniti, da IATA pri razvoju takega izdelka nikakor ni edina. Izpostaviti je potrebno vsaj še projekt CommonPass, katerega delovanje so že preizkusili v praksi, ter pobude, ki jih je na nacionalni ravni uvedlo več vlad.

EPA

Mednarodno združenje letalskih prevoznikov pri snovanju Travel Passa, pri katerem gre za predvidoma brezplačno mobilno aplikacijo (za potnika), sodeluje s skupino IAG, oboji si prizadevajo najti rešitev, ki bi ponovno omogočila mednarodna potovanja in odpravila potrebo po karanteni. Letalski sektor zahteva stroškovno učinkovito, globalno in modularno rešitev, predstavljeni digitalni zdravstveni potni list pa uporablja obstoječo infrastrukturo IATE. Časovnica predvideva, da bodo rešitev preizkusili v pilotskem projektu do konca letošnjega leta, ustrezne mobilne aplikacije pa bodo na voljo v prvem, za lastnike Android naprav pa v drugem četrtletju 2021.

Najverjetneje bodo aplikacijo najprej preizkusili letalih IAG, pod okriljem katere sta letalski družbi British Airways in Iberia. Modularnost bo omogočala, da bodo letalski prevozniki lahko sami izbrali, katere funkcionalnosti potrebujejo, decentraliziranost pa zagotavlja varnost, tako IATA, saj ni centralne hrambe podatkov o potnikih. Financiranje razvoja iz uporabe aplikacije naj bi padlo na letalske družbe. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta