Za majhne in velike nasmehe: Poleg denarja tudi aparati in igrače

Barbara Bradač Barbara Bradač
22.03.2018 19:54

V sklopu predstavitvenih dni Materinskega doma Maribor predali doslej zbrana sredstva v sklopu dobrodelne akcije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vilko Kolbl (generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije), Suzi Kvas (predsednica sekcije za varne hiše in materinske domove) in Miha Klančar, direktor Večera za področje prodaje in marketinga.
Andrej Petelinšek

S simbolno predajo že zbranih sredstev se je v Narodnem domu v Mariboru v sklopu 15. predstavitvenih dni Materinskega doma Maribor zaključil prvi del marčevske dobrodelne akcije Majhna pozornost za velik nasmeh, ki jo za pomoč ženskam in otrokom v materinskih domovih po vsej Sloveniji prirejajo Socialna zbornica Slovenije skupaj z Večerom in zavarovalnico Generali. Akcija poteka še do konca meseca.
Prijetni dve popoldanski uri so otroci in ženske, ki so nekoč bivali v Materinskem domu, in ženske, ki bivajo v njem danes, skupaj s širšo javnostjo v kletnih prostorih Narodnega doma, ki so se ta čas spremenili v pravljični prostor, preživeli na ustvarjalnih delavnicah za otroke in odrasle, prisluhnili so pravljici in pevskemu zboru, skrivnost "čudežne votlinice" je pritegnila marsikoga. "Takšno druženje je izjemnega pomena predvsem zaradi sodelovanja z mestom in vključevanja naših žensk v skupnost, kjer sobivamo. Ob ozaveščanju javnosti pa želimo tudi sporočiti, da za vsakega obstaja prostor in možnost, da mu ni treba ostajati v življenjskih situacijah, ki so ogrožajoča ali nevredna življenja," je povedala Žanet Mithans, vodja Materinskega doma Maribor, ki je pred 15 leti, toliko let tudi Materinski dom v Mariboru obstaja, ta projekt začela. Od takrat je v mariborskem Materinskem domu prebivalo 462 žensk, mater in otrok.
"Odziv k akciji, ki še traja, je bil zelo dober. Doslej smo zbrali skoraj 2500 evrov, še pomembneje pa je, da smo zbrali veliko igrač in drugih pripomočkov, ki jih domovi potrebujejo. Podjetje Gorenje je podarilo gospodinjske pripomočke, podjetje Bodifit bo ženskam, mamam in otrokom omogočilo vadbo in kar šest ogromnih škatel igrač in drugih pripomočkov je podarilo podjetje Outfit7," je strnil Miha Klančar, direktor Večera za področje prodaje in marketinga. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta