Zadeva Patria: Odvetnik Janeza Janše želi selitev odškodninske tožbe z ljubljanskega sodišča

STA, VČ
13.11.2019 16:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša
Reuters

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je bila za četrtek predvidena obravnava v tožbi predsednika SDS Janeza Janše zaradi sojenja v zadevi Patri, a so jo preklicali. Janševa obramba je namreč predlagala prenos pristojnosti na drugo sodišče.
Kot je za STA povedal Janšev odvetnik Franci Matoz, je predlog za prenos pristojnosti vložil  zaradi dvoma o nepristranskosti odločanja ljubljanskega okrožnega sodišča, saj so med toženimi tudi nekateri, ki so nekoč sodili na omenjenem sodišču ali pa so zaposleni v isti sodni stavbi. Matoz se sklicuje na sodno prakso iz tožbe SDS za odškodnino v isti zadevi. Takrat je vrhovno sodišče odločanje ljubljanskega višjega sodišča o pritožbi SDS zoper prvostopno sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča preneslo v reševanje višjemu sodišču v Mariboru. Po junijskem pisanju Dela je prenos predlagalo višje sodišče, in sicer zaradi ljubljanskega višjega sodnika Milana Štruklja (bil je eden od toženih), ki je bil predsednik senata višjega sodišča, tistega, ki je potrdil obsodilno sodbo v zadevi Patria.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta