Zakaj bi morali imeti doma sončno elektrarno?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
30.03.2020 12:00

Energetska samooskrbnost, neodvisnost od nihanja cen na trgu, lastna proizvodnja električne energije brez izpustov ogljikovega dioksida ali prašnih delcev so le nekatere bistvene prednosti sončne elektrarne, pravijo v podjetju Enertec - Moja elektrarna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Zakaj imeti doma sončno elektrarno? Odgovor je preprost: ker je v teh kriznih časih, samooskrba z električno energijo več kot dobrodošla. In kako do lastne sončne elektrarne oziroma kakšno sploh izbrati?

"Pri investiciji v sončno elektrarno se v večini primerov odločamo za izvedbo na ključ. S tem si olajšamo delo in zagotovimo strokovnost,"

poudari pravi Igor Kozlar iz podjetja Enertec – Moja elektrarna. Tovrstna izvedba, kot za investitorja v prvi vrsti pomeni nakup od A do Ž brez stresa, vključujoč montažo, zagon in tudi podaljšano garancijo za delovanje sončne elektrarne. Poleg tega omogoča daljinski nadzor in spremljanje elektrarne, redne servisne preglede in urejanje škodnih primerov. Na ta način je investitor praktično brezskrben v trajnostni dobi sončne elektrarne.

Manjši strošek tudi za 90 odstotkov

Igor Kozlar razloži še, da je pričakovana doba trajanja sončne elektrarne 25 in več let, strošek izgradnje pa je je odvisen od velikosti elektrarne:

"Po kW instalirane moči za elektrarne za samooskrbo je strošek med 1000 do 1400 evrov."
Arhiv Naročnika
"To je ideana priložnost, da si podjetja strošek električne energije zmanjšajo tudi za 90 odstotkov. Za del sončne elektrarne, ki se uvršča med opremo, pa zavezanec lahko uveljavlja olajšavo."

Igor Kozlar pojasni, da v okviru izvedbe projekta za investitorja uredijo vso potrebno dokumentacijo, tudi subvencije Eko sklada, tako da razen podpisa pooblastila investitorju ni potrebno storiti ničesar.

Izberite zanesljivega ponudnika

Pri nakupu sončne elektrarne se obrnite na zanesljivega ponudnika, svetuje Kozlar. Pozorni bodite na reference podjetja, opremo, ki se vgrajuje, strokovni pristop in navsezadnje na ekipo podjetja. Glede na življenjsko dobo elektrarne, pa naj ne bo cena vodilo za izbiro izvajalca. Kajti napake se ponavadi pojavijo šele skozi leta delovanja elektrarne." Podjetje Enertec - Moja elektrarna je zagotovo pravi naslov za vse to!

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.