Žalost na RTV Slovenija: Umrl je dolgoletni novinar in urednik, ki je pomembno sooblikoval našo javno televizijo

D.Ži
18.03.2024 09:32

"Gledalci se ga še danes spominjajo kot enega prvih novinarjev RTV Slovenija, ki je poročal med osamosvojitveno vojno," pravijo njegovi sodelavci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Žalostna novica s Kolodvorske. Umrl je dolgoletni novinar in urednik RTV Slovenija Otmar Pečko. Na RTV Slovenija je delal najprej kot novinar, nato pa kot urednik Dnevnika, oddaje Tednik in dokumentarnega programa, so sporočili na portalu MMC.

Pečko se je rodil 13. oktobra 1948. Kot študent novinarstva je začel leta 1969 delati v dnevnoinformativnem programu in bil kot novinar dolga leta zadolžen za pokrivanje področja vojske. Dolga leta je bil urednik oddaje Tednik. Pred tem je bil tudi urednik notranjepolitične redakcije. "Gledalci se ga tako še danes spominjajo kot enega prvih novinarjev RTV Slovenija, ki je poročal med osamosvojitveno vojno," piše RTV Slovenija na svojem portalu. 

Robert Balen

Kot urednik Dnevnika in oddaje Tednik je delal kasneje, bil je tudi urednik dokumentarnega programa.

"Otmar Pečko je bil tudi eden najzaslužnejših urednikov, ki so po letu 1991 načrtovali razvoj TV Slovenija. Bil je mentor številnim novinarjem," še pišejo njegovi sodelavci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta