Zamrznitev stanja s "protikoronapaketom", vreden naj bi bil najmanj tri milijarde evrov

Uroš Esih Uroš Esih
23.03.2020 20:54

Zakonski sveženj za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu v času krize zaradi epidemije koronavirusa, ki ga bo vlada predstavila danes, naj bi bil vreden vsaj tri milijarde evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako podjetja kot prebivalci bodo v naslednjih tednih odvisni od ukrepov vlade. 
Robert Balen

V ponedeljek zvečer je vlada na Brdu pri Kranju obravnavala smernice za pripravo zakonskega svežnja za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu v času krize zaradi epidemije koronavirusa. Po prvih ocenah naj bi bili ukrepi, ki jih bodo danes predstavili premier Janez Janša, finančni minister Andrej Šircelj in vodja strokovne posvetovalne skupine Matej Lahovnik, vredni vsaj tri milijarde evrov. "Temeljni namen je ohraniti delovna mesta, socialno stabilnost, gospodarske zmogljivosti, javni servis, potenciale v znanosti, kulturi in družbi nasploh," je danes povedal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin. Dodal je, da bo vlada za tako imenovani protikoronapaket namenila toliko sredstev, kot bo potrebno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta