Zaradi evrovizijskega izbora odstopil Vanja Vardjan, zadevo preiskuje KPK

A.L., M.R.
24.01.2024 16:00

Direktorica TV Slovenija Ksenija Horvat je sprejela odstop odgovornega urednika razvedrilnega programa Vanje Vardjana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vanja Vardjan
Robert Balen

Pred dnevi je portal N1 poročal, da je letošnji izbor za predstavnika, ki bo slovenijo zastopal na Evroviziji, pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Razlog za to naj bi bili očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja. Po odgovore smo se obrnili na RTV Slovenija in KPK. Slednji so za Večer potrdili, da so v začetku januarja dobili prijavo in zadevo preiskujejo, iz RTVS pa so danes popoldne sporočili, da je direktorica Televizije Slovenija sprejela odstop odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija. 

"Zaradi skrbi za dobrobit RTV Slovenija, razvedrilnega programa Televizije Slovenija, slovenskega evrovizijskega izbora in izbrane izvajalke je odgovorni urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan danes ponudil odstop, s katerim želi omogočiti nepristransko ugotavljanje dejstev pri izpeljavi projekta izbora za pesem Evrovizije," so sporočili z javne televizije. 

Dodali so, da je direktorica televizije Ksenija Horvat njegov odstop sprejela. Z javne televizije so še sporočili, da pri dosedanjem pregledu niso zaznali nobenih znakov koruptivnih dejanj.

V javnosti so se pojavili očitki, da TV Slovenija pri izboru pesmi za nastop na Evroviziji ni spoštovala lastnih pravil. Oktobra lani so namreč objavili vabilo glasbenikom, naj se prijavijo na natečaj, pri tem pa so navedli, da bo ožji izbor potekal januarja v televizijski oddaji, v kateri naj bi predstavili štiri skladbe, ki da jih bodo predstavili do 11. decembra. A že 5. decembra so s TV Slovenija sporočili, da je bila izbrana Raiven.  

Vardjan je v medijih pojasnjeval, da je na preliminarnem izboru Raiven premočno vodila pred drugimi izvajalci, ki da jih je bilo več kot sto in da so se odločili, da izvedba izbora ni smiselna. Poleg tega je Raiven v javnosti pojasnjevala, da so jo k sodelovanju povabili z RTV Slovenija. Zato se zastavlja vprašanje, ali se je na razpis sploh prijavila, kot so se ostali glasbeniki. 

Raiven (trenutno še povsem) nerelevantne stavne lestvice zaenkrat uvrščajo bolj proti dnu.
Tjaša Barbo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta