Zastoj zaradi avstrijskega nadzora

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
07.07.2019 19:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Dolga kolona razbeljene pločevine, ki jo je le malo ohladila kratka nevihta, se je nabrala proti mejnemu prehodu - ne s Hrvaško, pač z Avstrijo - na Šentilju. Rep več kot šestkilometrske kolone se je na avtocesti začel že kmalu po nekdanji cestninski postaji Pesnica. Pred slovensko-avstrijsko mejo, ki je notranje šengenska mejna in ne tako kot s Hrvaško zunanja šengenska meja, so zavoljo poostrenih kontrol na avstrijski strani avtomobili stali celo v treh kolonah. Zabasan je bil tudi stari mejni prehod Šentilj-Špilje.
V novem zastoju na meji so čakali povečini potnik, ki so se vračali s hrvaškega morja in so pred tem že na Gruškovju čakali od ene do dve uri na vstop v Slovenijo. Na vzhodni mariborski obvoznici je bil v istem času zavoljo prometne nesreče za nameček zaprt še vozni pas med razcepom Dragučova in Pesnico proti Šentilju, so sporočali na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra in AMZS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta