Zdravstvena nega: Z odpravo kompetenc bi probleme pometli pod preprogo

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
17.09.2019 17:15

Predsednica Zbornice - Zveze zdravstvene nege opozarja, da je dokument kompetenc v zdravstveni negi, ki povzroča težave na terenu, strokoven. Nasprotovanje Fidesa vidi kot bitko za več denarja za zdravnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi jasno definiranih kompetenc številne srednje medicinske sestre kljub dolgoletni praksi ne morejo opravljati vsega dosedanjega dela.
Igor Napast

"Dokument je strokoven in odraža kompetence posameznih izvajalcev v zdravstveni negi. Res pa je naplavil vse anomalije, ki so se skoraj 30 let kopičile, pa nas prej tisti, ki bi nas morali slišati, ko smo opozarjali nanje, niso dovolj dobro slišali. Težave pri organizaciji dela v zdravstveni negi so tam, kjer se v kader in razvoj zdravstvene nege ni vlagalo." S temi besedami se je na težave, ki so se pojavile ob septembrski uveljavitvi dokumenta o strokovnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi, odzvala Monika Ažman, predsednica Zbornice - Zveze zdravstvene nege, ki je tudi sodelovala pri pripravi dokumenta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta