(ZDRUŽENJE MANAGER) Vojku Čoku častno priznanje

Srečko Klapš Srečko Klapš
28.05.2019 18:01

Čim višje je posameznik na družbeni lestvici, tem večjo težo ima njegov odnos do moralnih in etičnih norm, pravi Čok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Banko Koper, danes Intesa Sanpaolo Bank, je Vojko Čok popeljal med šest največjih bank pri nas.
Sašo Bizjak

Združenje Manager bo ob svoji 30-letnici na slovesnosti jutri zvečer v Cankarjevem domu podelil častno priznanje Vojku Čoku, dolgoletnemu predsedniku častnega razsodišča združenja. Po presoji Združenja Manager Vojko Čok s svojo profesionalnostjo, preudarnostjo in vestnim delom diha in živi s stanovsko organizacijo že vsa tri desetletja. "S svojim delom je kot predsednik častnega razsodišča Združenja Manager pustil neizbrisen pečat v razvoju managerske organizacije in v spodbujanju ravnanja, skladnega z etičnim kodeksom združenja," so še zapisali v obrazložitvi.
Vojko Čok poudarja, da čim višje je posameznik na družbeni lestvici, tem večjo težo ima njegov odnos do moralnih in etičnih norm. Menedžerji si ugled vzdržujejo in krepijo ne le z doseženimi poslovnimi rezultati, ampak tudi s svojo etično držo, ki predstavlja pomembne insignije na njihovi karierni poti, in ker gre za javne osebnosti, tudi na zasebni.
Vojko Čok se je rodil leta 1946 na Plavjah. Po zaključenem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani se je zaposlil v Luki Koper, leta 1978 pa v Banki Koper. Vmes je bil nekaj časa predsednik poslovodnega odbora Cimosa, leta 1982 pa je prevzel vodenje banke. Banka Koper je pod njegovim vodstvom prišla med šest največjih in najuspešnejših bank pri nas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta