Zelena luč za Thomsponov koncert v Mariboru, odločiti se mora organizator

M.R.
04.06.2020 19:48

Lahko se zgodi, da bo Maribor vendarle prizorišče koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. Notranje ministrstvo je namreč odpravilo odločbo upravne enote o prepovedi koncerta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson
Vedran Karuza

Ministrstvo za notranje zadeve je odpravilo odločbo upravne enote Maribor, s katero je pred tedni že drugič prepovedala koncert kontroverznega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, poroča revija Reporter. Organizator Milan Trol ima sedaj tri dni časa, da javi nov termin za Thompsonov koncert v Mariboru.
Notranje ministrstvo, ki ga v vladi Janeza Janše vodi Aleš Hojs, je odpravilo odločbo UE Maribor, v kateri je bilo ugotovljeno, da sporni pozdrav "Za dom spremni", vsebina Thompsonovih pesmi s spremljajočo ikonografijo, kljub temu, da gre pri tem za avtorske pesmi, ne spreminja dejstva, da vse to simbolizira sovraštvo zoper ljudi z drugačno versko in etnično pripadnostjo ter poveličuje ustaštvo. To je med drugim v nasprotju s 63. členom slovenske ustave, po katerem je protiustavno vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti, je še ugotavljala upravna enota Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta