Ženska ni nikogaršnja lastnina

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
10.03.2018 08:39

Suzi Kvas, predsednica Sekcije varnih hiš in materinskih domov pri Socialni zbornici Slovenije, Celjanka, ki je orala ledino vrsti socialnih programov v prid šibkejšim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Suzi Kvas: "Država bi morala nevladni sektor jemati kot svojo desno roko." 
Sherpa

Naj z vami nihče nikoli ne ravna nespoštljivo, je položila ženskam na srce v čestitki ob dnevu žena. Da naj v odnosih s partnerjem ne dopuščajo nedostojnosti, poniževanj in omejevanj osebne svobode, Suzi Kvas ženskam pravzaprav nenehno dopoveduje. Predsednica Sekcije varnih hiš in materinskih domov ter sorodnih organizacij, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, in predsednica upravnega odbora te zbornice je nepopustljiva in angažirana. Svoje polje delovanja večino svoje kariere širi tako rekoč na vsa področja sociale, domala brez izjeme – vedno namreč vidi možnost širitve, nov izziv. Ne obstane na mestu in točki, na kateri nič več ne bi gnalo naprej. "Vsaka ženska mora vedeti, da ni nikogaršnja lastnina, tako kot na primer tudi otroci ne morejo biti naša lastnina. Vzgajamo jih, nato pa prepustimo, da gredo v svet," odločno razpravlja 46-letna Celjanka. Je poročena mama dveh otrok, sina Jureta, ki je s 26 leti že na polno zakorakal na samostojno pot in v domačem Celju že niza številne projekte, in 22-letne hčerke Pie, študentke turizma v Portorožu, od koder jo nemirni duh prav tako vodi preko meje, da si nabira izkušnje in utira pot do samostojnosti.

Suzi Kvas: "Smo mala država in če bi bile dobrine normalno porazdeljene in ne bi bilo tako velikih razlik, bi lahko vsi dobro živeli."
Sherpa
Suzi Kvas: "Smo mala država in če bi bile dobrine normalno porazdeljene in ne bi bilo tako velikih razlik, bi lahko vsi dobro živeli." 
Sherpa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta