Znani trgovec bo iz prodaje umaknil plačljive plastične vrečke, kmalu tudi druge izdelke iz plastike

A.L.
17.04.2019 11:40

Kakšne vrečke bodo odslej lahko izbirali kupci?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Hofer junija letos iz prodaje umika plačljive klasične plastične vrečke, so sporočili iz podjetja.
"Podjetje Hofer je že v preteklosti podprlo pobudo ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini. Navedeni ukrep ukinitve plačljivih klasičnih plastičnih vrečk je del Hoferjeve lastne iniciative Danes za jutri, s čimer želimo spodbujati okolju bolj prijazno nakupovanje in ponuditi okolju prijaznejšo izbiro," pravijo v podjetju.

Kakšne vrečke bodo odslej lahko izbirali kupci?

Kupcem ostaja na voljo PEFC certificirana papirnata vrečka ali vrečke za večkratno uporabo. Na voljo bodo tako nakupovalna torba za večkratno uporabo v različnih barvah, nakupovalna vrečka za večkratno uporabo iz recikliranega materiala ter Fairtrade bombažna vrečka "Manj je v(r)eč". Del sredstev od prodaje Hofer namenja društvu Ekologi brez meja.
Najkasneje do konca letošnjega leta bodo v Hoferju iz prodaje umaknili tudi vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo. Izdelki bodo na voljo v okolju prijaznejših izbirah.

V pripravi strategija optimizacije pakiranja na ravni skupine ALDI Süd

V Hoferju obenem izpostavljajo, da ne iščejo kratkoročnih rešitev, ki bi vsesplošen problem uporabe plastike le omilile, zato je v pripravi tudi strategija optimizacije pakiranja na ravni celotne skupine ALDI Süd, kateri se bodo pridružili upoštevajoč slovenske razmere.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta