Znano je, kdo je lastnik stanovanja, v katerem v Ljubljani živi Aleksandra Pivec

DR
28.03.2022 09:26

Stanovanje na vrhu Vile Šmartinka je bilo brez posojila kupljeno samo dva dni po ustanovitvi stranke bivše ministrice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovanje na eni najbolj zaželjenih lokacij v Ljubljani je Ormožan Dejan Jurkovič iz državne direkcije za infrastrukturo kupil zelo ugodno.
Necenzurirano.si

Konec prejšnjega tedna je portal Necenzurirano razkril, da predsednica Naše dežele in nekdanja kmetijska ministrica v Janševi vladi Aleksandra Pivec po selitvi iz Ptuja v Ljubljano prebiva v 82 kvadratnih metrov velikem stanovanju na vrhu Vile Šmartinka na območju nakupovalnega središča BTC City, za katerega pa ni jasno, kdo je njegov lastnik.

Stanovanje, v katerem živi ločena Pivčeva, je bilo brez posojila kupljeno samo dva dni po ustanovitvi Naše dežele, pravi lastnik stanovanja pa je v zemljiški knjigi skrit, so objavili. Kot lastnik je še vedno vpisan prodajalec – podjetje Projekt Šmartinka, ki je bilo investitor projekta ter je bilo konec lanskega leta izbrisano in pripojeno podjetju GP Drava, ptujskemu gradbincu, ki je gradil Vilo Šmartinka.

Medtem so odkrili lastnika: po navedbah portala Necenzurirano gre za Dejana Jurkoviča iz Ormoža, dolgoletnega vodjo sektorja za železnice pri direkciji za infrastrukturo. Marca lani je Jurkovič s ptujskim gradbincem Drava GP podpisal pogodbo o nakupu stanovanja v Ljubljani. Kupil ga je po zelo ugodni ceni 144.000 evrov, to je le 1760 evrov za kvadratni meter na eni najbolj zaželenih lokacij v Ljubljani, piše portal. Lastništvo je potrdilo več virov, Jurkovič pa izjav ne daje, poroča Necenzurirano.  

Na vprašanje, zakaj je lastnik stanovanja, v katerem živi Aleksandra Pivec, dobil daleč najbolj ugodno prodajno ceno v zgradbi, uradnega odgovora ni. Po podatkih portala pa je bila predpogodba podpisana jeseni 2020, cena pa dogovorjena nekaj mesecev prej, v času, ko je projektno podjetje predpogodbe podpisovalo z državo. Iz javnih podatkov ni razvidno, da bi bilo podjetje Drava GP v zadnjih letih sodelovalo pri projektih na železnicah, so objavili pri Necenzurirano.

Pivčeva se je prejšnji teden odzvala, češ da gre za deplasirano afero: "Sem najemnica tega stanovanja, najemam ga z najemno pogodbo za potrebe občasnega bivanja v Ljubljani, ker še vedno veliko potujem med Ptujem in Ljubljano. Za najem imam sklenjeno najemno pogodbo in izpolnjujem vse obveznosti iz nje skladno z določili v pogodbi. Nisem lastnica stanovanja, sem najemnica. O podatkih najemodajalca pa ne smem in tudi zakonsko ne morem govoriti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta